Najave 12. lipnja 2024.

Viktor je prvi polufinalist, chef Gretić jako zadovoljan!

Hell's Kitchen Hrvatska
Viktor Vercoustre
foto: RTL
Viktor Vercoustre prvi je polufinalist prve sezone RTL-ova showa "Hell's Kitchen Hrvatska", a već u četvrtak doznat ćemo imena ostalih polufinalista

Viktor Vercoustre, 36-godišnji talentirani kuhar s iskustvom u vrhunskim restoranima, prvi je polufinalist prve sezone showa "Hell's Kitchen Hrvatska". Rezultat je to njegova odličnog kuhanja u ključnom trenutku, no chef Tom Gretić ovaj pohvalio je sve kandidate. "Iskreno, ostajem bez riječi, ovo je prekrasno!", poručio im je svima chef Gretić.

Hell's Kitchen, Viktor Možda vas zanima... HELL'S KITCHEN Viktor je novi miljenik chefa Gretića Špajza

Hell's Kitchen Hrvatska | Author: RTL Hell's Kitchen Hrvatska foto: RTL

Pithivier, to zna skuhati samo Francuz!

Tijekom današnjeg kuhanja preostalih 5 kandidata trebalo je replicirati klasično jelo francuske kuhinje u autorskoj interpretaciji samog chefa Gretića. Radilo se o jelu pithivier - lisnatom tijestu punjenom nadjevom od povrća, goluba i guščje jetre.

Za pripremu jela kandidati su imali 75 minuta, a chef im je naglasio da golub mora biti pečen medium rare te da jelo moraju prezentirati u komadu da ga chef sam razreže.

Hell's Kitchen Hrvatska | Author: RTL Hell's Kitchen Hrvatska - Top 5 foto: RTL

"Radio sam to nekad davno pa znam otprilike korake, ali bit će mi izazovno. Mislim da sam i u prednosti i u opasnosti", rekao je Viktor, kojem je majka Hrvatica, a otac Francuz. On je jedini prepoznao o kojem se jelu radi.

Viktorov golub bio je savršeno pečen i pithivier mu se nije raspao... "Super, bravo, apsolutno prekrasno!“, bio je komentar chefa Gretića na njegovo jelo.

Hell's Kitchen Hrvatska | Author: RTL Hell's Kitchen Hrvatska - pithivier foto: RTL Hell's Kitchen Hrvatska | Author: RTL Lucija foto: RTL

Presudna Lucijina greška

Slične pohvale chef Gretić je imao i za Lucijino jelo. Ipak, Lucija je napravila malu grešku - pretanko je narezala guščju jetru.

"Sve u svemu, ja sam jako zadovoljan, baš jako zadovoljan. Ne bih se sramio servirati nijedno od ovih jela... Iskreno, ostajem bez riječi, ovo je prekrasno. Kad se sjetim kako ste vi kuhali prije dva i pol mjeseca, vjerojatno ni vi ne vjerujete kako sada kuhate", zadovoljna je bio inače strogi chef.

Hell's Kitchen Hrvatska | Author: RTL Hell's Kitchen Hrvatska - Tom Gretić foto: RTL Hell's Kitchen Možda vas zanima... Domagoj napustio Hell's Kitchen, znamo tko je u Top 5 Špajza

Na kraju, chefu je preostalo odabrati pobjednika i nakon što se jedno vrijeme dvoumio između Lucije i Viktora, odlučio je imunitet dodijeliti Viktoru, koji je postao prvi polufinalist showa "Hell's Kitchen"!

"Mora Francuz napraviti najbolji pithivier. Koja bi sramota bila da ja pustim da netko pobijedi protiv mene na ovom jelu", našalio se Viktor.

Finale nam je sve bliže! Već sutra kandidate čeka posljednja večera za goste, ali bez chefa Gretića! Kako će se snaći, tko ide u duel i tko su polufinalisti prve sezone "Hell's Kitchena" – ne propusti doznati u četvrtak 13. lipnja od 21:15 na RTL-u! Epizoda je dostupna i 24 sata prije prikazivanja na televiziji na platformi Voyo.

Hell's Kitchen Hrvatska | Author: RTL Hell's Kitchen Hrvatska - Tom Gretić i sous chefovi foto: RTL Ivana Bekavac Možda vas zanima... Ivana Bekavac: "Fušarenje može svakome donijeti 5 minuta pažnje, ali ulaganje u znanje donosi rezultate na duge staze" Najave

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.