Najave 14. listopada 2022.

Zagreb ima novo mjesto s mirisima i okusima Italije

foto: Scarpetta Ristorante
gastro postao gastro.24sata.hr
Kad pomislimo na hranu u restoranu, mnogima će barem potajno prvo pasti na pamet talijanska hrana. Pizze i tjestenina samo su osnova toga, a tajna je u tom da nam taj talijanski koncept jednostavno odgovara.

Zagrebačka restoranska scena svakim danom sve je zanimljivija, ali već dugo ju nije obogatio niti jedan talijanski restoran. Tu je nepravdu nedavno ispravio restoran Scarpetta, novi talijanski restoran smješten u blizini Kennedyevog trga.

Talijanska kuhinja najpopularnija je na svijetu, ali isto vrijedi i za nas, a Scarpetta svoja jela temelji upravo na klasičnim talijanskim okusima. Scarpettu karakterizira spoj tradicionalne i moderne talijanske  kuhinje. Tim koji stoji iza Scarpette vodi se mišlju da je namirnica uvijek u fokusu. Mora biti svježa i treba biti tretirana kako zaslužuje, kako bi svaki gost bio zadovoljan. Činjenica je da kvaliteta nikad ne prođe neopaženo i uvijek opstaje.

 | Author: Scarpetta Ristorante foto: Scarpetta Ristorante

Naziv ovog restorana simpatičan je, a objasnit ćemo ti i kako. Naime, dolazi od talijanskog izraza "fare la scarpetta", što znači uživati u obroku do posljednjeg zalogaja – dakle, počistiti tanjur komadom kruha. Mi bismo možda rekli „polizati tanjur“, ali ne bi zvučalo tako privlačno kao ovaj talijanski naziv.

Ako smo te već zainteresirali za Scarpettu, sad ćemo još više. Jelovnik je prepun vječnih talijanskih klasika, od više vrsta tjestenina, domaćih njoka i raviola, predjela, rižota, preko mesa i ribe do deserata rađenih s posebnom pažnjom. Sva jela rađena su po tradicionalnim i talijanskim receptima i namirnicama iz Italije. Tu su i talijanske tjestenine, parmezan, mozzarella, burrata, minestrone i carpaccio i sve ono što ćemo uvijek pomisliti kako je najbolje u Italiji. U restoranu žele ponuditi poznate okuse bez oslanjanja na komercijalni proizvod.

 | Author: Scarpetta Ristorante foto: Scarpetta Ristorante

Osim standardne ponude s jelovnika, restoran nudi i dnevnu kartu u skladu sa sezonom, pa ćeš tako u Scarpetti uvijek moći probati nešto novo. Na izbor vina u ovom restoranu ljubitelji talijanskih etiketa neće se požaliti, a vinski domoljubi naići će i na neko njima prihvatljivo hrvatsko vino.

Cijeli prostor nove Scarpette odiše duhom Rima, a sve je u zelenim, zlatnim i bakreno smeđim tonovima. Na podu ćeš primijetiti pravi kamen u bojama koji se stapa i dominira prostorom, a na stropu puzavac. U glavnom dijelu prostora nalazi se otvoreni šank koji može ugostiti 50-ak ljudi, a bočno se nalaze i opredjeljenja sa separeima za one koji žele malo privatnosti.

 | Author: Scarpetta Ristorante foto: Scarpetta Ristorante

Specifičnost ovog prostora je samozatajnost kojeg zapravo ne možeš vidjeti već ga ciljano odlučiti posjetiti. Inače, Scarpetta se nalazi u sklopu prostora nazvanog Gastro Garden. To je novi koncept i lokacija na kojoj se očekuje veći broj restorana s različitim konceptima. Prvi je tamo stigao Cunami, japanski restoran kojem se ne može pronaći loša recenzija, a sad je tu i - Scarpetta Ristorante.

Gastro Garden naći ćete na adresi Sesvetska 3, u blizini više fakulteta, i upravo se ovdje u zadnje vrijeme uspješno otvaraju omiljene foodie destinacije kojih u ovom dijelu Zagreba itekako nedostaje.

Parking i park za djecu velika su prednost Gastro Gardena. Više informacija potraži i na službenoj Instagram stranici.

Gastro Garden novi je koncept i lokacija na kojoj se očekuj veći broj restorana s različitim konceptima, nakon Cunamija, japanskog restorana kojem se ne može pronaći loša recenzija, Gastro Gardenu pridružuje se još jedan, ovaj put najpopularnije talijanske kuhinje  - Scarpetta Ristorante.

Na adresi Sesvetska 3, u blizini više fakulteta, u zadnje se vrijeme uspješno otvaraju nama omiljene foodie destinacije što je odlično obzirom da ovom dijelu Zagreba restorana itekako nedostaje. Ovakva su mjesta uvijek dobrodošla!

Možda vas zanima... Novo hit mjesto zove se OMNI - ovaj experience bar pobudit će sva tvoja osjetila Najave Možda vas zanima... Chef Nikola Marković: Nikad mi neće dosaditi hrana i sve vezano uz to Špajza Možda vas zanima... Najbolji restoran u Gorskom kotaru poslužuje vrhunski ramstek od jelena punjen vrganjima Kolumne
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.