Najave 14. veljače 2017.

Zagreb uživa u vinskim festivalima!

foto: TABASCO®, the Diamond and Bottle Logos are trademarks of McIlhenny Co.
gastro postao gastro.24sata.hr
Šesto po redu izdanje En Primeura, održat će se u Zagrebu ovoga čtrvtka u organizaciji udruga Graševina Croatica, Vina Dalmacije i Bregovita Hrvatska, a uz suorganizaciju Udruženja vinara pri HGK.

Šezdesetak vinara navedenih udruga premijerno će predstaviti mlada bijela vina berbe 2016., a crna vina berbe 2015. i starija, koja također tek trebaju doći na tržište.

Događanje se održava u četvrtak, 16.02.2017. u hotelu Westin Zagreb, Kristalna dvorana, s početkom u 12:00 sati.

 | Author: TABASCO®, the Diamond and Bottle Logos are trademarks of McIlhenny Co. foto: TABASCO®, the Diamond and Bottle Logos are trademarks of McIlhenny Co.

U organizaciji udruge Vinistra i Udruženja vinarstva, u Hotelu Esplanade Zagreb, održano je u ponedjeljak šesto po redu en primeur kušanje mladih malvazija berbe 2016. Preko pedeset istarskih vinara, proizvođača vina malvazije istarske, predstavilo je svoje proizvode,  a pridružili su im se i proizvođači žlahtine.

Na vinistrinom en primeuru predstavili su se: Agrolaguna, Anđelini, Arman F., Arman M., Vina Banko, Banko Marijan, Benvenuti, Capo, Cattunar, Damijanić R. ,Damjanić I. Degrassi, Deklić D. Demark, Dvorac Belaj, Fakin, Ferenac B. Ferenac G. Fiore vina, Franković, Geržinić, Ivančić M. Kabola, Kozlović, Legović, Vina Matošević, Matošević M, Medea vina, Mihelic – Ghira, Pervino, Pino Rossi, Poleis, Poletti, Prelac, Prodan, Radovan, Ravalico, Ritoša, Rossi, San Martino, San Tommaso, Sirotić D., Sošić, Terzolo, Tomaz, Trapan, Vina Zigante, Vivoda, Zigante d.o.o., PZ Vrbnik.

 | Author: TABASCO®, the Diamond and Bottle Logos are trademarks of McIlhenny Co. foto: TABASCO®, the Diamond and Bottle Logos are trademarks of McIlhenny Co.

Nikola Benvenuti, predsjednik Vinistre naglasio je kako je berba 2016 godine za istarske vinare bila vrlo uspješna te da će vina biti kvalitetna i zanimljiva. Istarska vina berbe 2016 biti će strukturirana  svježa i nešto više aromatična nego što su to bila vina iz berbe 2015., dodao je Nikola Benvenuti.

Svi smo još puni dojmova i s 1. Salona pjenušavih vina u organizaciji slovenskih Radostnih prireditvi.

U Zagrebu se u subotu 11. veljače, u hotelu Dubrovnik okupilo 40 slovenskih i hrvatskih proizvođača pjenušaca uz nekoliko zanimljivih pjenušaca iz Italije te pjenušavih vina Francuske i Španjolske poznatih hrvatskog distributera Vivat finih vina. Salon se održao uz potporu Veleposlanstva Republike Slovenije u Zagrebu, SLO-CRO Poslovnog kluba i Turističke zajednice Zagrebačke županije.  

Izvrsnu posjećenost Salona pojačali su i brojni predstavnici medija s više od 60 akreditiranih novinara. Salon je posjetilo više od 500 posjetitelja koji su imali prigode u 5 sati Salona kušati oko 100 etiketa pjenušavih vina. Bio je to, kako su rekli posjetitelji  “pravi raj za istinske ljubitelje pjenušaca, jer Zagrebu je doista nedostajao jedan ovakav događaj”.

 | Author: Julio Frangen foto: Julio Frangen

Još kad se zna da je pred nama Vinart Grand Tasting koji će se 25. i 26. veljače održati u Laubi - samo možemo primijetiti kako je lijepo biti živ i u dobroj formi!

 | Author: TABASCO®, the Diamond and Bottle Logos are trademarks of McIlhenny Co. foto: TABASCO®, the Diamond and Bottle Logos are trademarks of McIlhenny Co.

25. i 26. veljače, drugu godinu za redom Lauba, Prilaz baruna Filipovića 23,  će ugostiti stotinjak probranih vinara iz Hrvatske i Europe s ciljem kako bi se predstavila i otkrila nova vina, predstavili vinari i vinske regije te kao bi se uživalo u rijetkim i izvanrednim vinima.

Vinart Grand Tasting jedinstveni je događaj s višestrukim ciljevima promocije vinara i svijeta vina koji je prošle godine privukao mnoštvo posjetitelja.

Dnevna ulaznica za festival stoji 150 kn po osobi i kupuje se na ulazu u Laubi. Ulaznica uključuje bon od 40 kn koji možete potrošiti u Pop-up Vinoteci za kupnju vina ili za taksi vožnju nakon posjeta festivalu.

Vinart Grand Tastingu u Laubi, prethodit će čitav niz događanja s aktualnim temama iz vinskog svijeta Hrvatske i inozemstva. Različite teme, razni predavači i gosti te kušanje velikog broja izvrsnih domaćih i stranih vina. Radionice započinju 17. veljače, a trajati će sve do 24. veljače.

U sklopu Vinart Grand Tastinga za sve posjetitelje bit će otvorena i Pop-up Vinoteka gdje će se na jednom mjestu moći kupiti vina koja će se kušati tijekom trajanja ovoga festivala.

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.