Za sve ljubitelje pravih tradicionalnih, domaćih, zimskih jela znamo lokaciju na zagrebačkom adventu koju nikako ne bi smjeli zaobići. Riječ je o kućici Tringelt koja je dio popularnog Fuliranja na Strossmayerovu trgu, a donosi divna domaća jela za utjehu kao što su sarma, krpice sa zeljem, zagorska juha i neizostavni štrukli.
Jednostavan blagdanski meni s bakinim potpisom
Vlasnik kućice Tringelt Eduard Beg zamolio je svoju baku da mu pomogne oživjeti tradicionalne domaće oblizeke, jer mu je želja ponuditi posjetiteljima one dobro poznate okuse, koji su nekad bili neizostavni dio blagdanskih jelovnika. Riječ je o jednostavnim jelima napravljenim od osnovnih, svima dostupnih namirnica i bez kerefeka.
Popularna zagorska juha toliko je bogata povrćem da je samostalan obrok. Krpice sa zeljem već po mirisu svaki će ljubitelj prepoznati izdaleka, a u ovima s Tringelt kućice, uz uobičajene sastojke, dodali su i malo bunceka.
Tu je i divna sarma s kremom od krumpira, kao i štrukli, slatki ili slani, koji mogu biti brzo jelo s nogu, ali i savršen kraj obilnog obroka. Da, obilnog, jer Tringelt ne štedi na količinama, najavljuju obilne porcije.
A što se pije na Tringelt kućici?
Uz jela iz bakine kuhinje na Tringelt kućici nazdravlja se uz kai chai koji je bio jedno od najpopularnijih pića na jednom od prošlih Advenata kao i hot canellu, ukusan pitki novitet.