Topla oštrica reže sladoledni kolač
Kolač ili tortu od sladoleda nemoguće je razrezati nakon što ih izvadite iz hladnjaka. Uronite nož u vrlo vruću vodu i lako ćete nerezati kolač.
Masnoća se najlakše uklanja s hladne juhe
Uklanjanje masnoće iz juhe tijekom kuhanja je teško i nepotpuno. Radije skuhajte juhu unaprijed, stavite u posudu pa u hladnjak na nekoiko sati. Mast će se stisnuti na površini, pa je samo pokupite i podgrijte juhu za jelo.
Prženo meso ostaje hrskavo na rešetkama
Ako pržite škampe ili piletinu, ne stavljajte pečene komade na tanjur jer će zaostala toplina ostati ispod mesa, stvoriti paru pa će sve postati vlažno. Stavljjte meso na metalne rešetke jer će tako ostati hrskavo.
Polumeki sirevi prije ribanja moraju u hladnjak
Polumeke sireve poput mozzarelle, fontine i drugih lakše ćete naribati , a i izgledat će ljepše ako ih držite pola sata u hladnjaku prije ribanja.