Native sadržaj Jela koja nas griju 03. prosinca 2024.

7 isprobanih trikova s kojima će kuhanje postati brže i jednostavnije

foto: Unsplash+

Powered by:

gastro postao gastro.24sata.hr
Uvođenjem ovih trikova u svoju kuhinju uštedjet ćeš vrijeme, smanjiti stres i uživati u procesu kuhanja, znajući da je svaki obrok pripremljen brzo, jednostavno i s ljubavlju.

Uživanje u domaćem obroku jedno je od najvećih zadovoljstava, no užurbani tempo života često otežava pronalazak vremena za pripremu jela. Dobra organizacija i nekoliko provjerenih trikova mogu potpuno promijeniti način na koji kuhaš. Uz ovih sedam savjeta svakodnevno kuhanje postat će lakše, brže i opuštenije, a tvoji obroci neće izgubiti na kvaliteti i okusu. 

1. Planiraj jelovnik za cijeli tjedan

Prvi korak prema jednostavnijem kuhanju je planiranje. Odvoji malo vremena početkom tjedna i isplaniraj što ćeš kuhati svaki dan. Prilikom planiranja uvrsti recepte koji koriste slične namirnice kako bi se smanjilo bacanje hrane, a kupovina postala brža i učinkovitija. Ova strategija eliminira stres od svakodnevnog razmišljanja „Što danas kuhati?” i osigurava da uvijek imaš sve što ti treba.

2. Napuni zamrzivač unaprijed pripremljenim porcijama

Jedan od najboljih načina da uštediš vrijeme u kuhinji je priprema namirnica unaprijed. Meso, morske plodove i povrće možeš unaprijed očistiti, narezati i podijeliti u porcije. Spremi ih u zamrzivač u vrećice ili posude kako bi uvijek nešto bilo spremno za kuhanje. Na primjer, unaprijed pripremljeno meso i povrće možeš dodati juhama, varivima ili umacima bez dodatnog rezanja i pranja.

 | Author: Unsplash+ foto: Unsplash+

3. Skuhaj osnovne sastojke unaprijed

Namirnice poput riže, tjestenine ili leće možeš skuhati unaprijed i čuvati u hladnjaku. Kad dođe vrijeme za kuhanje, samo ih zagrij ili iskoristi u receptima. Na ovaj način možeš pripremiti ukusne salate, brze priloge ili čak kompletne obroke uz minimalan trud. Također, juhe ili temeljce možeš zamrznuti u manjim porcijama i koristiti po potrebi.

4. Koristi moderne kuhinjske uređaje

Mali kuhinjski uređaji poput multipraktika, blendera ili slow cookera pravi su saveznici u ubrzavanju kuhanja. Multipraktik će za tebe obaviti sjeckanje, ribanje ili miješanje, dok će slow cooker pripremiti ručak dok obavljaš druge obaveze. Ulaganje u kvalitetan uređaj dugoročno štedi vrijeme i čini kuhanje mnogo lakšim.

5. Riješi se suza od luka

Rezanje luka često je „najtužniji” dio kuhanja – suze, peckanje očiju i neizbježan miris na rukama uvijek prate kuhanje. Umjesto sjeckanja luka, isprobaj Vegeta Natur pastu luk. Ova praktična opcija pruža bogat okus luka bez suza i dodatnog posla, a štedi i vrijeme koje bi proveli čisteći sam luk, pa i nož te dasku za rezanje. Pasta je idealna za variva, umake i marinade jer osigurava savršenu aromu bez kompromisa.

 | Author: Goran Stanzl/PIXSELL foto: Goran Stanzl/PIXSELL

6. Organiziraj kuhinjski prostor

Kuhanje postaje jednostavnije kada znaš gdje ti se nalazi svaka namirnica i alat. Posloži kuhinjski prostor tako da su osnovni začini, ulja i često korišteni alati lako dostupni. Ako su ti ormarići i ladice pretrpani, odvoji malo vremena za organizaciju – rezultat će biti brža priprema svakog obroka.

7. Dodaj okuse bez dodatnog posla uz Vegeta Natur paste

Za kraj, najbolji trik za brzo i jednostavno kuhanje je korištenje Vegeta Natur pasti. Ove praktične paste osiguravaju bogatstvo okusa povrća, luka, češnjaka i bosiljka bez potrebe za sjeckanjem, ribanjem ili guljenjem. Na primjer, Vegeta Natur pasta povrtna idealna je za juhe, variva i umake – ne samo da ubrzava pripremu nego i smanjuje količinu biootpada. Vegeta Natur pastu češnjak možeš dodati u sva mesna, riblja i povrtna jela - zamisli samo koliko će još jednostavnija biti priprema buzare ili možda salate s krastavcima i jogurtom. A kada je u pitanju salata s rajčicama i sirom, Vegeta Natur pasta bosiljak dodat će taj završni touch za savršen okus. Uz Vegeta Natur paste tvoji će obroci biti puni okusa, a kuhanje brže i jednostavnije nego ikada prije. 

 | Author:

Inspiriraj se i receptima naših Gastrolovaca koji će ti pokazati kako najbolje iskoristiti Vegeta Natur paste. 

Možda vas zanima... Tagliatelle s gljivama u novom ruhu Native sadržaj Možda vas zanima... Stelline s mesnim okruglicama i špinatom gotove za 30 minuta Native sadržaj Možda vas zanima... Gusta juha od leće za hladne jesenske dane Native sadržaj
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.