Native sadržaj Iz bakine kuharice 13. prosinca 2024.

Iz bakine kuharice - Vanilin borići

foto: Vedran Bošković

Powered by:

gastro postao gastro.24sata.hr
Pola čarolije vremena pred nama je fina hrana koja se nađe na blagdanskom stolu, a Vedran će ti pokazati kako ih lako pripremiti po bakinom receptu.

Blagdani su pravo vrijeme za mirisne delicije koji prizivaju najljepše uspomene iz djetinjstva. Vanilin keksići nezaobilazan su klasik na svakom stolu, a uz malo truda i pravi recept, možemo ih i sami pripremiti kod kuće. Isprobaj ovaj jednostavan recept koji donosi Vedran Bošković, a u pripremi su mu pomogli odlični SPAR proizvodi! Preslatki borići na keksima donose dašak tradicije i topline u svaku blagdansku priču! 

Sastojci:

  • 200 g maslaca SPAR 
  • 2 žumanjka S-BUDGET
  • 100 g šećera
  • 2 vanilin šećera
  • 300 g glatkog brašna
  • Džem od limuna 
  • Zelena prehrambena boja

 | Author: Vedran Bošković foto: Vedran Bošković

Priprema:

  1. Sastojke za tijesto spojite u posudi i zamijesite glatko tijesto.
  2. Tijesto razvaljajte na tanko na dobro pobrašnjenoj podlozi. Tijesto slobodno malo pobrašnite i s gornje strane prije valjanja.
  3. Pećnicu upalite na 180 °C i ostavite da se grije. Tepsiju od pećnice prekrijte papirom za pečenje.
  4. Okruglim kalupićem izrežite tijesto u obliku kruga. Polovici keksa izrežite oblik borića.
  5. Kekse na gusto poslažite na tepsiju. Stavite ih peći u zagrijanu pećnicu oko 10 do 15 minuta.
  6. Dok se jedni keksi peku, napravite druge, a ostatke tijesta ponovno zamijesite, razvaljajte i ponovite postupak rezanja.
  7. U džem od limuna dodajte par kapljica zelene prehrambene boje i dobro promiješajte.
  8. Pečene kekse premažite pripremljenim punjenjem. Kekse s rupom posipajte šećerom u prahu, pa ih takve posipane zalijepite na punjenje.

 | Author: Vedran Bošković foto: Vedran Bošković

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.