Native sadržaj 25. travnja 2024.

Obožavamo ova proljetna lisnata peciva u slatkoj i slanoj varijanti

foto: Tanja Pastuović Klaić

Powered by:

gastro postao gastro.24sata.hr
Proljeće je stiglo, a s njime i vrijeme piknika. Gastrolovka Tanja Pastuović Klaić je uz pomoć METRO Chef proizvoda pripremila najuskunije zalogaje za zabavu na otvorenom.

Lisnato tijesto je pravi kameleon gastro svijeta, možemo ga pripremati na stotine načina, a ne znamo je li nam draže u slatkoj ili slanoj varijanti. Kako se ne bismo pogubili u ovoj dilemi, gastro blogerica Tanja Pastuović Klaić, autorica bloga "COOKam i guštam", pripremila je pomoću najboljih METRO Chef namirnicama lisnate delicije sa šunkom, sirom i šparogama te slatke trokutiće s višnjama. Kako ih pripremiti za svoj proljetni piknik možeš i ti, pogledaj u nastavku. 

Lisnato tijesto sa šunkom, sirom i šparogama

Sastojci:

Priprema: 

  1. Lisnato tijesto tanko razvaljajte i izrežite na jednake dijelove.
  2. Na svaki komadić tijesta stavite šunku, sir i šparoge. Tijesto na rubovima premažite razmućenim jajetom.
  3. Preklopite rubove tijesta prema sredini i lagano stisnite da se zalijepe.
  4. Premažite tijesto razmućenim jajetom, posipajte sezamom i stavite u zagrijanu pećnicu.
  5. Pecite na 200 °C oko 25 minuta.

 | Author: Tanja Pastuović Klaić foto: Tanja Pastuović Klaić

Slatki trokutići s višnjama u lisnatom tijestu

Sastojci:

  • 250 g lisnatog tijesta
  • 250 g smrznutih višanja METRO Chef
  • 60 g šećera
  • 15 g gustina
  • 50 ml vode
  • 1/2 limuna, sok i naribana korica
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • 1 jaje METRO Chef

Za posipavanje:

 | Author: Tanja Pastuović Klaić foto: Tanja Pastuović Klaić

Priprema:

  1. Višnje (zamrznute, nije ih potrebno odmrzavati) pomiješajte sa šećerom i gustinom, stavite kuhati, dodajte vodu, ekstrakt vanilije, limunov sok i naribanu koricu.
  2. Kuhajte 10-ak minuta, po potrebi dodajte još vode i zatim dobro ohladite. 
  3. Lisnato tijesto tanko razvaljajte i izrežite na kvadratiće, dodajte ohlađeni nadjev, premažite rubove tijesta razmućenim jajetom pa preklopite u trokutiće. Vilicom stisnite rubove.
  4. Premažite trokutiće razmućenim jajetom, posipajte šećerom i bademovim listićima.
  5. Stavite u zagrijanu pećnicu i pecite 20 do 25 minuta na 200 °C.

 | Author: Tanja Pastuović Klaić foto: Tanja Pastuović Klaić

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.