Native sadržaj Za koji stol želiš sjesti? 26. travnja 2024.

Tortilla wrap s purećom šunkom za najukusniju pauzu na poslu

foto: Sandra Rončević

Powered by:

gastro postao gastro.24sata.hr
Ništa nam nije draže od guštanja s dragim ljudima oko stola sa super hranom, a da se uz PIK guštati može bilo gdje pokazat će ti naši Gastrolovci!

Sastanak za sastankom, hrpa mailova, rokovi se približavaju, a telefon konstantno zvoni - ako se prepoznaješ, vrijeme je za pauzu od posla. U danima kada nas posao toliko zatrpa da ne znamo od čega bismo prije krenuli, potreban nam je trenutak mira u kojem ćemo se izmaknuti iz svega i uživati u lijepim stvarima kao što je hrana. Čak i ako uživaš na poslu, dobro će ti doći taj trenutak samo za sebe. Sada kada je vrijem opet sunčano i toplo, nema boljeg 'stola' na kojem ćeš poslužiti ručak od klupice u obližnjem parku.

Okružena zelenilom i ugrijana toplinom sunca, sigurno ćeš barem na kratko zaboraviti na poslovnu vrevu i prepustiti se uživanju. A da bi užitak bio potpun, potrebni su ti i fini zalogaji. Odličnu ideju za brzi ručak koji možeš ponijeti na posao ima Sandra Rončević, autorica bloga "O slanom & slatkom: O svemu". Sandra je PIK Pureću šunku iskoristila kao zvijezdu tortilla wrapa koji je jednako fin koliko i dobar za tvoje tijelo jer osim šunke sadrži i jaja pa će tako osigurati dozu proteina koja ti je potrebna da izdržiš sve izazove koje donosi dan. U nastavku pogledaj kako si i ti možeš osigurati ovaj trenutak ukusnog mira, a ako ti se svidjela Sandrina ideja i želiš osvojiti bogati paket PIK proizvoda, svakako posjeti naš microsite i dođi za stol

Sastojci: 

  • 3 šnite PIK pureće pečene šunke
  • 1-2 jaja
  • 1 tortilla
  • 1 šaka mladog špinata
  • 2 prstohvata soli
  • 1 žličica maslinovog ulja
  • 1 žličica maslaca

Za posluživanje:

  • 2 žlice hummusa
  • Nekoliko mini rajčica
  • Malo za'atara
  • Par listova svježeg bosiljka
  • Maslinovo ulje

 | Author: Sandra Rončević foto: Sandra Rončević

Priprema:

  1. Zagrijte dobro tavu. Dodajte maslinovo ulje i maslac.
  2. Dodajte jaja izmućena sa soli i pravilno ih rasporedit po tavi.
  3. Dodajte polovicu špinata i čim se malo zagrije pokrijte ga tortillom. Dobro ju utisnite u jaja i špinat. Pecite par minuta, potom okrenite.
  4. Dodajte PIK pureću šunku i pecite još minutu-dvije.
  5. Potom dodajte preostali špinat i nakon minute prebacite na tanjur.
  6. Još vruće zarolajte u rolicu ili wrap te pustite da se ohladi. Ohlađeni wrap prerežite po pola.
  7. U posudicu stavite dvije dobre žlice hummusa, posipajte ga za'atarom i sve prelijte s malo maslinova ulja.
  8. Dodajte prerezani wrap, mini rajčice i bosiljak.
  9. Poklopite i ponesite na posao pa s guštom pojedite na klupi u parku.

 | Author: Sandra Rončević foto: Sandra Rončević

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.