Sastanak za sastankom, hrpa mailova, rokovi se približavaju, a telefon konstantno zvoni - ako se prepoznaješ, vrijeme je za pauzu od posla. U danima kada nas posao toliko zatrpa da ne znamo od čega bismo prije krenuli, potreban nam je trenutak mira u kojem ćemo se izmaknuti iz svega i uživati u lijepim stvarima kao što je hrana. Čak i ako uživaš na poslu, dobro će ti doći taj trenutak samo za sebe. Sada kada je vrijem opet sunčano i toplo, nema boljeg 'stola' na kojem ćeš poslužiti ručak od klupice u obližnjem parku.
Okružena zelenilom i ugrijana toplinom sunca, sigurno ćeš barem na kratko zaboraviti na poslovnu vrevu i prepustiti se uživanju. A da bi užitak bio potpun, potrebni su ti i fini zalogaji. Odličnu ideju za brzi ručak koji možeš ponijeti na posao ima Sandra Rončević, autorica bloga "O slanom & slatkom: O svemu". Sandra je PIK Pureću šunku iskoristila kao zvijezdu tortilla wrapa koji je jednako fin koliko i dobar za tvoje tijelo jer osim šunke sadrži i jaja pa će tako osigurati dozu proteina koja ti je potrebna da izdržiš sve izazove koje donosi dan. U nastavku pogledaj kako si i ti možeš osigurati ovaj trenutak ukusnog mira, a ako ti se svidjela Sandrina ideja i želiš osvojiti bogati paket PIK proizvoda, svakako posjeti naš microsite i dođi za stol!
Sastojci:
- 3 šnite PIK pureće pečene šunke
- 1-2 jaja
- 1 tortilla
- 1 šaka mladog špinata
- 2 prstohvata soli
- 1 žličica maslinovog ulja
- 1 žličica maslaca
Za posluživanje:
- 2 žlice hummusa
- Nekoliko mini rajčica
- Malo za'atara
- Par listova svježeg bosiljka
- Maslinovo ulje
Priprema:
- Zagrijte dobro tavu. Dodajte maslinovo ulje i maslac.
- Dodajte jaja izmućena sa soli i pravilno ih rasporedit po tavi.
- Dodajte polovicu špinata i čim se malo zagrije pokrijte ga tortillom. Dobro ju utisnite u jaja i špinat. Pecite par minuta, potom okrenite.
- Dodajte PIK pureću šunku i pecite još minutu-dvije.
- Potom dodajte preostali špinat i nakon minute prebacite na tanjur.
- Još vruće zarolajte u rolicu ili wrap te pustite da se ohladi. Ohlađeni wrap prerežite po pola.
- U posudicu stavite dvije dobre žlice hummusa, posipajte ga za'atarom i sve prelijte s malo maslinova ulja.
- Dodajte prerezani wrap, mini rajčice i bosiljak.
- Poklopite i ponesite na posao pa s guštom pojedite na klupi u parku.