Pripremite finu sladolednu tortu od posljednjih ovosezonskih jagoda i oduševite prijatelje slatkim osvježenjem.
Ne peče se, ledena je i osvježava – bolja ljetna torta zasigurno ne postoji. Donosimo vam recept za tortu od jagoda koja umjesto u pećnicu ide u zamrzivač. Idealna je ideja da iskoristite jagode iz hladnjaka (znamo da ih imate), a pritom osvojite prijatelje laganim ljetnim desertom.
Potrebno vam je:
- Maslac
- Keksi
- Šećer
- 3 bjelanjka
- 2 limuna
- Jagode
- Slatko vrhnje
Priprema:
- Napravite podlogu od smrvljenih keksi i maslaca.
- Utisnite ju u kalup i ostavite u hladnjaku kako bi se stisla.
- Istisnite sok iz dva limuna.
- Bjelanjke izmiksajte u posudi i dodajte im limunov sok.
- Tucite bjelanjke dodajući im šećer dok se ne pretvore u pjenu.
- Dodajte smrznute jagode i miksajte dok se od njih ne ostanu samo komadići.
- Rasporedite kremu po podlozi od keksa i ostavite u zamrzivaču najmanje pet sati, a najviše preko noći.
- Tortu izvadite iz zamrzivača barem pola sata prije posluživanja i ukrasite ju tučenim slatim vrhnjem i smrznutim jagodama.
Dobar tek!