27. svibnja 2016.

Pratite naše nove trikove i postanite majstor u kuhanju

salata
foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Ako pratite ove savjete i trikove postat ćete još bolji majstor u vlastitoj kuhinji
  • Polaganim mješanjem do glatkog umaka

Ako vam je umak ispao grudast, znači da ste sastojke dodavali prebrzo ili na krivoj temparaturi. Procijedite umak da ga spasite, a drugi put postupno dodavajte sastojke miješajući ih polako i uporno.

  • Najprije začini, a zatim ulja i ocat

Većina ljudi griješi kad salatu začini preljevom, a onda je posoli i popapri. No, učinite li obrnuto, vaša salata biti će puno ukusnija.

umak | Author: Thinkstock foto: Thinkstock
  • Vruća voda ublažava luk

Kad pripremate šalšu ili guacamole, stavite nasjeckani luk u cjedilo pa ga prelijte vrućom vodom. To će izvući ljutinu iz luka, pa će biti blaži.

  • Šampinjoni se začinjaju sat prije

Pripremate li šampinjone za salatu, oko sat vremena prije posluživanja začinite ih uljem, nasjeckanim peršinom, bosiljkom i češnjem češnjaka. Začinite ih solju i paprom pa promiješajte.

  • Džem ublažava jak miris divljači

Jak miris mesa, posebno divljači u umacima, ublažit će džem od brusnica, kompot ili kiselo vrhnje, a možete dodati i razne pikantne ili slatke umake.

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.