- Polaganim mješanjem do glatkog umaka
Ako vam je umak ispao grudast, znači da ste sastojke dodavali prebrzo ili na krivoj temparaturi. Procijedite umak da ga spasite, a drugi put postupno dodavajte sastojke miješajući ih polako i uporno.
- Najprije začini, a zatim ulja i ocat
Većina ljudi griješi kad salatu začini preljevom, a onda je posoli i popapri. No, učinite li obrnuto, vaša salata biti će puno ukusnija.
- Vruća voda ublažava luk
Kad pripremate šalšu ili guacamole, stavite nasjeckani luk u cjedilo pa ga prelijte vrućom vodom. To će izvući ljutinu iz luka, pa će biti blaži.
- Šampinjoni se začinjaju sat prije
Pripremate li šampinjone za salatu, oko sat vremena prije posluživanja začinite ih uljem, nasjeckanim peršinom, bosiljkom i češnjem češnjaka. Začinite ih solju i paprom pa promiješajte.
- Džem ublažava jak miris divljači
Jak miris mesa, posebno divljači u umacima, ublažit će džem od brusnica, kompot ili kiselo vrhnje, a možete dodati i razne pikantne ili slatke umake.