18. travnja 2016.

Pratite ovih 10 koraka i ispecite najfiniju tortu ikada

Čokoladna torta s malinama
foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Ispecite neodoljivu tortu, zadivite sve i najvažnije, uživajte

Food52, jedan od omiljenijih portala posvećenih hrani, donosi tips&tricks Alice Medrich, maherice kada su u pitanju slastice s kojima vaša torta neće poći u neželjenom smjeru. Izrada torte predstavlja investiciju u svakom pogledu, od dragocjenog vremena, sastojaka, novaca i zadovoljstva koje često izostane, uslijed neuspješne slastice. Kako bi ovo spriječili, prenosimo upute Food52-a korak po korak:

1. Odaberite pouzdan recept. Bilo da je riječ o webu, knjizi ili blogu, vjerujte autoru, čitajte komentare na blogu i prema njima prilagodite ili promijenite recept.

2. Mjere su bitne. Prije nego počnete s operacijom "torta" prilagodite mjere u receptu vašem kalupu.

3. Namastiti? Pobrašniti? Dobro provjerite što treba napraviti s kalupom prije nego krenete s pečenjem. Poučeni i vlastitim iskustvom, informirajte se je li treba kalup namastiti, posuti brašnom ili ga ostaviti netaknutim.

4. Ispravno pozicionirajte tortu u pećnicu. Nije isto na kojem nivou pećete vašu tortu, zato ako pećete jednu tortu, stavite je na donju trećinu pećnice. Ako je riječ o dvije torte, jednu stavite na donju trećinu, drugu na gornju. Provjerite s uputama vaše pećnice koji program je najidealniji za željenu slasticu.

Sastojci | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

5. Pazite na svježinu praška za pecivo. Pogledajte datum da ne biste post festum otkrili da vam je istekao rok upotrebe.

6. Neka vam svi sastojci budu na temperaturi koja stoji u receptu. Ako se traži hladni maslac, kao kod prhkog tijesta, nemojte dozvoliti da vam se topi dok vi iščitavate recept.

7. Blažena vaga. Dobro izmjerite sve sastojke i neka budu kao u receptu.

8. Budite sigurni da je vaša torta gotova prije nego je izvadite iz pećnice. Preporučujemo da koristite dobru staru čačkalicu.

9. Strpljen, spašen. Ako u receptu stoji da se vaša torta mora rashladiti, prste k sebi i pričekajte koliko je potrebno.

10. Udahnite duboko prije nego je izvadite iz kalupa. Jako ste blizu uspjehu, stoga nemojte sve upropastiti vađenjem iz kalupa. Upotrebite špatulu za odvajanje i pažljivo iskrenite tortu iz kalupa.

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.