Recenzije 25. travnja 2016.

Bistro & bar Ab Ovo

ab ovo
foto: facebook
gastro postao gastro.24sata.hr
Svi koji gravitiraju istočnom dijelu grada (širem Maksimiru) znaju da je kvartovski društveni epicentar jedna, ni po čemu posebna, skupina zgrada na Bukovačkoj, odmah do kružnog toka prije Rebra.

To je ustvari prva „civilizacija“ gdje možete sjesti na piće nakon što ste „zdravi“ dio odradili u Maksimirskoj šumi ili parku. Godinama se tamo nalazio samo veliki broj kafića, no s vremenom je ponuda procvala, pa se u taj dio grada dolazi i na dobru pizzu u Duksu, na kolače u Amelie, a sada i na ručak/večeru u bistro Ab Ovo.

ab ovo | Author: facebook foto: facebook

Već izdaleka privlači vas pomalo eklektično uređenje naglašenih boja. Ulja na platnu velikih dimenzija jednako su šarena kao stolovi, stolci, čaše i namještaj ovog ugodnog prostora koji najbolje izgleda kada su otvorena vrata koja vode na dvije prostrane terase. Tada je u potpunosti postignut izlazak na ulicu i srdačna dobrodošlica svim prolaznicima. A s obzirom da su, osim na uređenje, uložili u kuhara, tamo se ne bi trebalo dolaziti samo slučajno. I prije nego sam shvatila da je mladi kuhar radio u nekim ozbiljnijim zagrebačkim restoranima, tanjuri su govorili sami za sebe.

ab ovo | Author: facebook foto: facebook

Ab Ovo bistro nudi 4 ili 5 dnevnih jela s jednim ili dva deserta. Više nego dovoljno za svačiji ukus. Jela se mijenjaju dnevno, neke uspješnice ostaju, zamjenjuju ih nove, kako se mijenja i sezona. No, čim na tanjuru dobijete nešto što se skromno zove „proljetna salata“, jasno vam je da kuhar vlada i tehnikama i maštom i namirnicom. Skladno posloženi okusi poširanog jajeta, sezonskih šparoga, kozjeg sira, ukrašeni jestivim cvijećem i divljim biljem govore: ovdje se ozbiljno kuha. Ta ozbiljnost ne reflektira se na cijene, one su sasvim pristojne. Da se radi o nekom „ozbiljnom“ restoranu na „ozbiljnoj“ lokaciji, mirne duše mogli bi ih prodavati po dvostruko većim cijenama. No, samo neka je nama „sporo pečenog lungića na tortici od krumpira i špeka sa sotiranim mahunama“ po 65kn, pa da otkrivamo neke nove okuse i kombinacije kojima se ne bismo nadali u „kvartovskom“ bistrou.

ab ovo | Author: facebook foto: facebook

Dodatno, vinsku listu radio je netko zanimljivog i ne sasvim ukalupljenog vinskog ukusa, stoga i vina uglavnom nisu sa mainstream popisa. Tim više nas veseli da je ovakvo mjesto otvoreno na manje frekventnoj lokaciji. Upravo ovakav bistro bi svaki kvart u Zagrebu trebao imati. Držimo fige da održe letvicu visoko, kao što su je i postavili. Pa još nismo stigli ni do koktela, fine kave…

ab ovo | Author: facebook foto: facebook

Adresa: Bukovačka 27

Telefon: 01 4678 554

Radno vrijeme: 7-23h

Web: barus-abovo.hr

Kartice: DA

Parking: DA

Broj sjedećih mjesta: unutra 20-ak, na terasi 30-ak

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.