U predivnom, elegantnom i uvijek ugodnom Dubravkinu putu, imali smo čast prisustvovati malenoj svečanosti kojom je obitelj Korak predstavila svoje pjenušce. Pod dirigentskom palicom chefice restorana, poznate Priske Thuring, mogli smo kušati brut nature i rosé nature ove sjajne vinarije koja se smjestila na brdima iznad Jastrebarskog.
Bijeli pjenušac Korak brut nature radi se od chardonnaya i crnog pinota iz 2013., a napunjeno je 5000 butelja). Crveni novitet, Rosé brut nature, složen je od crnog pinota iz berbe 2014, u 3000 boca. Fermentacija se odvijala u velikoj drvenoj bačvi, nakon čega je nakon druge fermentacije u boci na talogu prije degoržiranja bijeli proveo tri, a ružičasti dvije godine.
Dio boca ostavljen je na odležavanju na kvascu kako bi se pratio razvoj pjenušaca.
Nakon kušanja pjenušaca, kao i grickanja sjajnih prženih kozica, gavuna i srdelica, prešli smo na fantastičan sauvignon. Divna obiteljska priča, kvalitetno, novo, inovativno - vrijeme je da i vi kušate nešto od Koraka. Mi smo svaki put oduševljeni!