Recenzije 30. prosinca 2021.

Dočekaj Novu godinu na Fuliranju!

; Dočekaj Novu godinu na Fuliranju foto: missGASTRO
gastro postao gastro.24sata.hr
Ako te put na Staru godinu nanese do centra Zagreba, nemoj zaboraviti svratiti na Fuliranje - tradicionalan blagdanski festival ulične hrane.

 Staru godinu na Fuliranju ispraćaju od 11 h ujutro, pjesmom, dobrim vibracijama, plesom i tako sve do 13 h kad stiže pojačanje - Ljetno kino s live svirkom, a iza njih slijedi DJ Škrinjica s laganim zagrijavanjem za Novu. Od 19 h Robert Mareković nastavlja sa zagrijavanjem za Novu 2022. s najvećim hitovima i najpopularnijom glazbom.

Osim brojnih već opjevanih delicija na 12 ugostiteljskih kućica, od kobasica, sendviča, burgera, kroketa do plant based oblizeka, očekuje te raskošna ponuda toplih napitaka - kombinacija ginova i rakija s čajevima, punčevi, kuhana vina, čak četrdeset vrsta rakija, pravi božićni kokteli i naravno pjenušci i šampanjci. 
 
Redakcija missGastra je nedavno svratila na terasu zagrebačkog hotela Esplanade, za nas dosad uvjerljivo najljepšu lokaciju Fuliranja do sada i donosimo ti naša top tri gastro favorita koje moraš isprobati ako to još nisi, u ovoj godini:

1. KAJ čaj iz Beg’s Plant Based Butchery kućice

Riječ je o fuziji rakije od marelice, crnog čaja i soka od limuna. Okus je zaista jedinstven, a čaj u kombinaciji s rakijom zagrijava cijelo tijelo od glave do pete i momentalno diže raspoloženje.

 | Author: missGASTRO KAJ čaj iz Beg’s Plant Based Butchery kućice; foto: foto: missGASTRO

2. Burger s tartufima by Pažanin

Burger s tartufima potpuno nas je osvojio. Uz dodatak truffle majoneze, crvenog luka i pečene pancete topi se u ustima i definitivno je naš favorit među burgerima za ispraćaj Stare godine.

3. Kroketi s potpisom chefice Ane Grgić

Hotel Esplanade ove godine na naše veselje ima svoju kućicu na Fuliranju pod vodstvom chefice Ane Grgić, a mi smo isprobali hrskave krokete punjene paškim sirom i pršutom. Čisti užitak za nepce, a ono što nas je iznenadilo je zasitnost kroketa i njihova punoća okusa. U jednoj porciji možete uživati u dvoje ili ih jesti čak kao glavno jelo.

 | Author: missGASTRO Kroketi s potpisom chefice Ane Grgić; foto: foto: missGASTRO

Pozovi društvo, odaberi svoju kućicu i nazdravi božićnih koktelom na Fuliranju!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.