Recenzije 27. lipnja 2020.

Kut možeš rezervirati za privatnu večeru. Evo o čemu je riječ...

foto: Marijana Zlomislić
gastro postao gastro.24sata.hr
Prepustile smo se chefici Ivani Bekavac i uživale u pet sljedova jela na privatnoj večeri u popularnom "Kutu"

O zalogajnici „Kut“ pisale smo prije nepunih mjesec dana, kada su prvi gableci izašli iz kuhinjice u Varšavskoj 18. Chefica Ivana Bekavac osmislila je i realizirala neobičan, vrlo spontan i neposredan koncept koji se bazira na svježim namirnicama s tržnica, dnevnoj izmjeni jela i nezadržavanju u lokalu. Zagrepčani su, sudeći prema društvenim mrežama i stalnoj izmjeni gostiju, dobro prihvatili „Kut“. Kako i ne bi kada Ivana, uz pomoć sous chefa Grge, kuha ukusnu, dobro začinjenu i pamtljivu hranu.

 | Author: Marijana Zlomislić foto: Marijana Zlomislić

Koncept privatne večere NE podrazumijeva mnogo novca

Iako je radno vrijeme fiksno, od 11 do 16 sati tijekom radnog tjedna, uvedena je i mogućnost rezervacije prostora za privatnu večeru. Budući da „vikendom peru i suše krpe“, individualne gastro tretmane nude isključivo od ponedjeljka do petka. Bez pretjerivanja, ove privatne večere zaista jesu tretman za dušu, i to po pristupačnoj cijeni.

Minimalan broj gostiju je pet, a za pet sljedova jela, aperitiv i (umjerenu) količinu vina potrebno je izdvojiti 250 kuna po osobi.

 | Author: Marijana Zlomislić foto: Marijana Zlomislić

Nama se posrećilo s vremenom pa su nas Ivana i Grga dočekali uz aperitiv na terasi. Nakon neuspješnog nagovaranja da krenemo sa šljivovicom, i konačno davanje suglasnosti za višnjevac, iznijeli su prvo jelo – tikvice sa šalšom, kroketima i kratko poširanim jajem. Uslijedio je vibrantni orzoto s kremom od cikle, graškom i lignjama, a potom i hladna juha od graška i mente. Za četvrti su slijed odabrali manje popularan komad mesa, svinjski vrat, zarolali ga sa začinskom mješavinom, sporo pekli i servirali uz džem od luka i grožđica te kremastu palentu.

Nismo očekivale slatko za kraj, jer u Kutu ne poslužuju deserte, ali zato je kolač od sezama sa sladoledom bio ugodno iznenađenje.

1/5

Ključne riječi: svježina, spontanost, pristupačnost

U "Kutu" su ispunili očekivanja koja sa sobom nosi sintagma privatna večera; atmosfera je bila intimna, pristup individualan i nenametljiv, a hrana pripremljena isključivo za nas. Ono što svakako doprinosi pozitivnom krajnjem dojmu jest činjenica da se svaki gost prepušta Ivani i Grgi, njihovoj trenutačnoj inspiraciji i sastojcima na koje su toga jutra naišli na tržnici. Nisu odlutali od načela svježine, pristupačnosti i prisnosti s gostima kojima se vode i tijekom pripreme gableca. 

Jelovnik je, dakle, bio baziran na sezonskim namirnicama koje su se provlačile kroz više jela, čime je jasno odaslana poruka kako nastoje u potpunosti iskoristiti sve pribavljene namirnice. Ipak, ništa nije bilo repetitivno ni dosadno - dapače. O svakom smo jelu imale što reći, i svako nas je za sobom vuklo niz asocijacija. Nostalgija je svakako bila zajednički nazivnik. 

 

Možda vas zanima... Ne bismo se bunili da nas stjeraju u "Kut" chefice Bekavac Špajza

 

Sada je već sasvim jasno kako u "Kutu" nema mjesta uniformiranosti, pa tako ni kada su u pitanju rezervacije. Dogovoriti se možeš putem Instagram profila ili sljedeći put kad svratiš na gablec. Sve preporuke!

 | Author: Marijana Zlomislić foto: Marijana Zlomislić

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.