Recenzije 2163 prikaza 05. rujna 2017.

Lignje na sicilijanski – talijanski klasik!

Domagoj Jakopović Ribafish
Šibenik je definitivno jedna od najljepših hrvatskih razglednica, ali treba nešto i pojesti! U to ime, toplo vam preporučujemo jedan malen, ali totalno zanimljiv i drugačiji restoran, kao i recept za jedno njihovo sjajno jelo

Konoba Marineo Šibenik, se logično smjestila u staroj jezgri Šibenika, negdje u labirintu pitoresknih uličica, ali gospodin Google i njegove mape će vas vrlo jednostavno dovesti do njega. Sve se ovdje događa vani, na jednoj od dvije terase, u šušuru i pokretu, kao da ste maleni eritrocit u velikoj žili kucavici, i naravno, pritom ste jako gladni...

Možda vas zanima... Nepogrešivo: Lignje s krumpirom iz pećnice Recepti



Marineo nudi sasvim dovoljno jela da zastanete i dobro promislite što vas zanima, a onda odaberete neki klasični, ili pak iznenađujući mediteranski specijalitet. Nama je grah tako pao na pašticadu i lignje na sicilijanski, zicer i nešto čega te malo strah, ali kad ti nasmijana konobarica i veseo konobar (gdje tog još ima!?) preporuče upravo to – onda nema smisla odbijati.

Možda vas zanima... Morski bolognese od lignji i tajnog sastojka Recepti

 

Kratko uživanje u upijanju Šibenika noću, i tada – hrana. Pašticada klasično dobra, a Sicilija, sjajna! Nismo mogli odoljeti i uspjeli smo dobiti recept te vam ga prenosimo u originalu.

 | Author: Domagoj Jakopović Ribafish Domagoj Jakopović Ribafish

Sastojci

  • 3 lignje
  • 3 paprike u boji
  • maslinovo ulje
  • sol
  • papar
  • 8 cherry rajčica
  • 3 režnja češnjaka
  • 1/ dl bijelog vina
  • Svježi bosiljak
     
lignje-punjene-orzom-i-blit.jpg Možda vas zanima... Lignje punjene orzom i blitvom Recepti


Priprema:

  1. Lignje isjeckati na kolutiće
  2. paprike isjeckati na trakice
  3. Paprike pržiti na maslinovom ulju, posoliti i popapriti te lagano dinstati u vlastitom soku
  4. Ako presušuje, dodati još maslinjaka
  5. Dodati napola prerezane cherry rajčice
  6. dinstati dok ne omekša, po želji ubaciti češnjak i vino
  7. Kad izvadite na tanjur, dodajte listove svježeg bosiljka

Želite li se pak uvjeriti kao to izgleda uživo u prekrasnom Šibeniku, adresa je Dobrić 1, a telefon 099 212 5819, a ovo link na Facebooku. Mi smo uživali, nadamo se da ćete i vi jer nismo stigli probati još puno, puno lipih stvari...

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.