Konoba Marineo Šibenik, se logično smjestila u staroj jezgri Šibenika, negdje u labirintu pitoresknih uličica, ali gospodin Google i njegove mape će vas vrlo jednostavno dovesti do njega. Sve se ovdje događa vani, na jednoj od dvije terase, u šušuru i pokretu, kao da ste maleni eritrocit u velikoj žili kucavici, i naravno, pritom ste jako gladni...
Marineo nudi sasvim dovoljno jela da zastanete i dobro promislite što vas zanima, a onda odaberete neki klasični, ili pak iznenađujući mediteranski specijalitet. Nama je grah tako pao na pašticadu i lignje na sicilijanski, zicer i nešto čega te malo strah, ali kad ti nasmijana konobarica i veseo konobar (gdje tog još ima!?) preporuče upravo to – onda nema smisla odbijati.
Kratko uživanje u upijanju Šibenika noću, i tada – hrana. Pašticada klasično dobra, a Sicilija, sjajna! Nismo mogli odoljeti i uspjeli smo dobiti recept te vam ga prenosimo u originalu.
Sastojci
- 3 lignje
- 3 paprike u boji
- maslinovo ulje
- sol
- papar
- 8 cherry rajčica
- 3 režnja češnjaka
- 1/ dl bijelog vina
- Svježi bosiljak
Priprema:
- Lignje isjeckati na kolutiće
- Paprike isjeckati na trakice
- Paprike pržiti na maslinovom ulju, posoliti i popapriti te lagano dinstati u vlastitom soku
- Dodajte lignje
- Ako presušuje, dodati još maslinjaka
- Dodati napola prerezane cherry rajčice
- Dinstati dok ne omekša, po želji ubaciti češnjak i vino
- Kad izvadite na tanjur, dodajte listove svježeg bosiljka
Želite li se pak uvjeriti kao to izgleda uživo u prekrasnom Šibeniku, adresa je Dobrić 1, a telefon 099 212 5819, a ovo link na Facebooku. Mi smo uživali, nadamo se da ćete i vi jer nismo stigli probati još puno, puno lipih stvari...