Pub na kraju svijeta upravo je ono što mu i samo ime govori - mjesto zbog kojeg se isplati otići i na kraj svijeta ili pak se popeti na sam završetak Mesničke ulice. Nakon napornog radnog dana ili za vrijeme opuštajućeg vikenda, ispada gotovo isto. No, ako pitate nas, lagana tjelovježba odlična je uvertira u sate i sate ispijanja kvalitetnog piva.
Pub je otvoren u rujnu prošle godine, a gazda ovog opuštenog pankerskog mjesta je Dinko Deumić, basist zagrebačkog pank benda Šank?!
Pub smo posjetili u subotu, na dan otvaranja zelenog pivskog vrta, kada je Dinko, inače bivši kuhar u zagrebačkom restoranu Šalša, za ekipu pripremao sočne burgere s coleslaw salatom. Puna terasa, vrt i sam pub pokazali su nam koliko ljudi vole ovo mjesto, a otvorenjem zelene oaze, pub je privukao još više nasmiješenih lica.
"Nadamo se da će ljudi prepoznati da i u centru Zagreba postoji jedna ovakva oaza. Okruženi smo betonom i asfaltom, a kada uđete u naš pivski vrt, dobije se dojam da ste ušli u nekakvu zelenu bajku. Preko dana je stvarno prekrasno, posebice kada krenu cvjetati biljke, a za večer još nabavljamo rasvjetu i stvaramo jednu lijepu, opuštenu atmosferu", rekao je Dinko.
Uz nekoliko čaša craft piva koja poslužuju u Pubu na kraju svijeta i ugodnu prijateljsku atmosferu, popričali smo s Dinkom, koji nam je otkrio više o planovima samog puba.
"Plan nam je raditi natjecanja u pripremi roštilja na neku frendovsku šprehu. Ljudi će se natjecati na temu roštilja, imat ćemo gostovanja, ništa nećemo naplaćivati, mi smo pankeri i to je ovako više za raju. To je čisto ovako, da iskoristimo ovaj prekrasan vrt i idilu. Natjecat će se po dva člana, a natjecanja ćemo održati svaka dva tjedna. Gosti će glasovati za najbolji roštilj, a kako to već ide, oni s najviše bodova, osvojit će nagrade", objasnio je.
Nismo odoljeli, a da ne pitamo Dinka planiraju li u pubu održati i kakav opušteni koncert njegove grupe Šank?!
"Eventualno akustični koncert, ali promocija albuma, kada ga snimimo, zasigurno će se održati ovdje", odgovorio je spremno i kroz smijeh.
S iskustvom rada u jednom od najpoznatijih zagrebačkih restorana Šalša, Dinko je za otvorenje gostima pripremao burgere, koji su se mogli isprobati posve besplatno. Kaže kako je trikove za pripremu pokupio od prijatelja koji i danas vodi Šalšu te su upravo zato rezultat bili sočni, slasni burgeri koji se idealno slažu uz craft piva Nove runde, Zmajske pivovare i Pivionice.
"Šalša, po meni, ima jedan od najboljih, ako ne i najbolji burger u gradu, tako da je ideja došla sama od sebe", dodao je Dinko.
Iako je burger večer bila rezervirana tek za otvorenje, u prvom krugu natjecanja u roštiljanju, prijavljeni kandidati okušat će se upravo u pripremi burgera, pa svakako požurite u Pub na kraju svijeta kako biste isprobali uvijek genijalan spoj sendviča i piva, a zatim i ocijenili vrijedne natjecatelje. Tko zna, kaže Dinko, možda se i on sam još jednom okuša u pripremi.
Na kraju, priznajemo, pitali smo Dinka posve besmisleno pitanje. Osmijeh na njegovom licu odgovorio je i prije nego što smo rečenicu uspjeli završiti. Jesi li zadovoljan otvorenjem?
"Prekrasno je, došlo je jako puno prijatelja i gostiju. Puno dragih ljudi i nasmiješenih lica, najdraže mi je vidjeti ljude koji su sretni, druže se i pozitivni su, a mislim da smo otvaranjem ovog vrta pružili upravo to. Nadam se da će se to nastaviti. Ovo je tek početak!"
Sretno Dinko, sretno ekipa, vidimo se čim uhvatimo vremena za čašu hladnog piva i dozu proljetnog opuštanja.