Recenzije 16. svibnja 2017.

Sjajan uspjeh istarskih maslinara!

foto: Promo
gastro postao gastro.24sata.hr
U Jaenu, gradu u pokrajini Andaluziji (Španjolska) održana je dodjela nagrada na 11. Međunarodnom natjecanju maslinovih ulja “Armonia”. Među brojnim španjolskim i talijanskim uljima, visoko drugo mjesto dobilo je istarsko ekstra djevičansko maslinovo ulje Balija iz Fažane.

Ustrajnošću i beskompromisnom kvalitetom OPG Balija iz Fažane uspio se dokazati na karti kvalitetnih proizvođača maslinovog ulja!

Možda vas zanima... Sočna čokoladna torta s maslinovim uljem Recepti

Obitelj Balija bavi se proizvodnjom ekstra djevičanskog maslinovog ulja od 1989. godine i proizvodi svoj već prepoznatljiv harmoničan blend od buže, karbonace, bjelice i leccina. Ulje Nicolette i Duilie Balija ove je godine ušlo ponovno u renomirani talijanski vodič Flos Olei, primilo je ovo vrijedno priznanje u Španjolskoj a sada se očekuju rezultati i nekih drugih natjecanja.

Možda vas zanima... Lagani biskvit kolač s maslinovim uljem i narančom Recepti

“Kada smo dobili pozivnicu da dođemo u Jaen na dodjelu nagrada postalo nam je jasno da je naše ulje dobilo jedno od visokih odličja. Berba 2016. bila je iznimno dobra. Svi su se hvalili količinama pa je to prešlo u prvi plan, a u biti je kvaliteta ulja protekle berbe bila iznimno visoka. U to se uvjeravamo upravo sada kad počinju pristizati nagrade.

 | Author: Promo foto: Promo

Drugo mjesto na natjecanju “Armonia” je rezultat koji nas je ugodno iznenadio! Ulja se ocjenjuju i nagrađuju u tri kategorije a naše je ulje zavrijedilo drugo mjesto u kategoriji intenzivne voćnosti kao jedino nagrađeno hrvatsko ulje. Lijepo je i ugodno stajati uz bok legendarne, a možda i najnagrađivanije, uljare Franci iz Toskane, laska biti bolji od izvrsnog španjolskog ulja iz uljare Almazaras de La Subbetica... oni su nam bili konkurencija u kategoriji intenzivne voćnosti i zbog toga se zaista ponosimo ovom nagradom,” – tvrdi Nicoletta.

Možda vas zanima... Neodoljivo mirisan kolač s maslinovim uljem i crvenom narančom Recepti

Natjecanje Armonia privuklo je većinom španjolske i talijanske uljare, te nekoliko proizvođača iz Portugala, Urugvaja i Hrvatske.

Finalisti: http://www.oliveoilacademy.org/media/869 
Nagrađena ulja: http://www.oliveoilacademy.org/sites/oliveoilacademy.org/files/XIArmonia_listofwinners.pdf 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.