Recenzije 03. kolovoza 2017.

Top 10 hrvatskih "value for money" restorana!

foto: Crogourmet365
gastro postao gastro.24sata.hr
Ekipa portala Crogourmet365 obišla je Lijepu našu uzduž i poprijeko i napravila malu rang listu restorana u kojima je najbolji omjer cijene i kvalitete onoga što dobijete na tanjuru!

Vjerojatno ste se i sami našli u sličnoj nedoumici: otići u restoran i tamo se kvalitetno najesti i ne osjećati se prevarenima, nego imati potrebu to mjesto hvaliti na sva zvona! Upravo takva mjesta smo potražili na portalu Crogourmet365 - nadamo se da se slažete s nama i da svaki novčić kojeg ćete ovdje potrošiti - ima savršenog smisla. Očekujemo i vaše prijedloge!

Konoba Ma: Toni, Split

- Kada mladi, zgodni, kulturni i nasmijani ljudi vode predivno mjesto, svo u cigli i drvetu, a još u svakom trenutku kombiniraju i igraju se s namirnicama, onda se jednostavno morate zaljubiti u Ma: Toni. Uz sjajan izbor vina i craftova, uživajte u mesnim, ribljim i specijalitetima šefa kuhinje poput – brizli!

 | Author: Crogourmet365 foto: Crogourmet365

Gabreku 1929, Samobor

- Samobor je savršen sam po sebi, i kad ste se napješačili i nauživali, pojedite nešto kako su jeli naši stari, obilato, u bučnoj atmosferi, s divnim iznenađenjima iz kuhinje, i sve to po normalnim cijenama. Ako volite jesti na žlicu i skloni ste palačinkama s domaćim pekmezom – na pravom ste mjestu!

 | Author: Crogourmet365 foto: Crogourmet365

Krčma kod Daneta, Aljmaš

- Želite li upoznati posljednjem aljmaškog ribara u punom smislu te riječi, kao i njegov doživljaj netom ulovljene svježe riječne ribe, ne morate putovati ni trenutka dalje. Fiš, perkelt, pohano, sve je ovdje potpuno savršeno i za nevjerojatno nisku cijenu. Riblji raj!

 | Author: Facebook foto: Facebook

August, Popovača

- Ako ste ikada čitali, gledali ili slušali Ježevu kućicu, restoran August iznad Popovače je upravo to – kućica iz bajke. A i jela su im takva, tradicionalna, lokalna, sa starinskim štihom, tako da će se svaka posjeta definitivno isplatiti. Preporučujemo perad u bilo kojoj kombinaciji!

 | Author: Crogourmet365 foto: Crogourmet365

Azur, Dubrovnik

- Ovaj skriveni dubrovački biser nije toliko jeftin, koliko se dobro osjećate jednom kad izađete iz njega. Pravi value for money, pogotovo ako volite kombinaciju istočnjačkih jela s mediteranskim namirnicama. Čudesna igra s hranom za svakog hrabrijeg gurmana.

 | Author: Facebook foto: Facebook

Konoba Nevera, Split

- Split je lijep i kad se maknete izvan Palače, pogotovo kad znate da su vam plaže tek na koju minutu hoda. Nevera fantastično koristi te prilike i nudi spizu koja kao da je netom pripremljena na nekoj barci. Škampi, školjke, tjestenine i rižoti – čista jadranska priča na jednome mjestu.

 | Author: Facebook foto: Facebook

Rivica, Njivice, Krk

- U Rivici nećete jesti za sitniš, ali takav okus morskih specijaliteta vrijedi svake kune. I više od toga! Jednom kad probate lignje, hlapa ili špagete s ikrom ježinca, stalno ćete se vraćati, jer ovdje se jede jednostavno savršeno.

 | Author: Crogourmet365 foto: Crogourmet365

Seoski turizam Đurina Hiža, Varaždinske Toplice

- Volite li šumu, prirodu i pogotovo jela od divljači, vrijeme je da pođete u Varaždinske Toplice. Naime, tamo vas čeka prekrasna obiteljska priča u kojoj mama radi juhe i kolače, sestra pomaže oko roštilja, tata radi vino, a sin sve to organizira i vodi. Okusi su savršeni, atmosfera idilična, najtoplije preporučujemo juhu od gljiva i srneći file... Za početak...

 | Author: Crogourmet365 foto: Crogourmet365

Konoba Alla Beccaccia, Fažana

- Na samom jugu Istre postoji prekrasna prizemnica koja posjeduje vjerojatno najljepši kamin kojeg ste ikad vidjeli. A iz njega dolazi sve divno što Istra pruža, pečena palenta, boškarin, perad, divljač, riba. Nas je najviše dojmila maneštra i druge juhe i variva, dakle, totalna uživancija po sasvim povoljnim cijenama.

 | Author: Crogourmet365 foto: Crogourmet365

Kalalarga, Makarska 

- Na prekrasnim kamenim uličicama Makarske, niti 100 metara od rive, smjestila se Kalalarga, utočište ljudi koji vole dobro pojesti, popiti i zapjevati. Gulaši od hobotnice, muzgavaca, njoki, tuna, pa čak i meso magarca – sve vas ovdje očekuje kao u nekom talijanskom hitu iz sedamdesetih. Čista sreća...

 | Author: Crogourmet365 foto: Crogourmet365

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.