Recenzije 21. travnja 2019.

WOK by Matija, najukusniji zagrebački wok na novoj adresi

foto: Krasnodar Peršun
gastro postao gastro.24sata.hr
Uz već dobro poznate wokove od piletine, svinjetine, junetine, patke i povrća sa senzacionalnim domaćim noodlama, na novoj lokaciji u ponudi će se naći i wok od krokodila

Ako u Zagrebu poželite pojesti fini wok, prvo će vam na pamet pasti WOK by Matija, a odnedavno ovaj poznati zagrebački wok možete pronaći na novoj adresi - Tkalčićeva 12, u dvorištu.

Kažu kako je wok, kojeg je najlakše definirati kao azijsku multipraktik tavu potpuno zaobljenog dna, jer je u njoj moguće kuhati, dinstati, peći, pržiti, poširati, dimiti... nastao kad su kineski vojnici na velikim pohodima našli novu primjenu svojim kacigama, pa su u njima počeli spravljati hranu. Radi li se samo o zgodnoj anegdoti ili istini, manje je važno - u međuvremenu wok je osvojio svijet.

 | Author: Krasnodar Peršun foto: Krasnodar Peršun

I fascinirao i chefa Matiju Nikolića koji je prije 7 godina u Zagrebu otvorio prvi WOK by Matija i otada postao sinonim za ukusan wok u glavnom gradu, jer su sva jela iz Matijina woka spravljena prema originalnoj vlastitoj recepturi.

 | Author: Krasnodar Peršun foto: Krasnodar Peršun

„WOK by Matija jela su zdrava kombinacija okusa, mirisa i boja, te su fusion svjetskih gastronomskih specifičnosti i domaće gastronomije. Jedina poveznica s kineskom kuhinjom je činjenica da se hrana termički obrađuje u woku“, otkriva Matija te dodaje kako osobitu pažnju pridaje odabiru namirnica: „Povrće, klice i začinsko bilje dolaze iz provjereno prirodnog uzgoja, dok su 'homemade noodle' na bazi domaćeg brašna i jaja iz eko uzgoja iz vlastite proizvodnje.“

 | Author: Krasnodar Peršun foto: Krasnodar Peršun

Trenutno su na novoj lokaciji u strogom centru grada u ponudi jela s piletinom, svinjetinom, junetinom, patkom, krokodilom (da, da, dobro ste pročitali!) i povrćem koja se izvrsno sljubljuju s već spomenutim domaćim noodlama ili rižom, ovisno o željama wok gurmana, te teriyaki, sechuan, chilly, slatko-ljutim, slatko-kiselim ili wok umakom koji kuhaju sami. Preporuka šefa kuhinje su kozice u woku i hobotnica u woku, a nemoguće je pogriješiti i odabirom klasik woka s tri vrste mesa (piletina, junetina, svinjetina).

 | Author: Krasnodar Peršun foto: Krasnodar Peršun

Novu lokaciju sinoć su posjetili kultni trener Miroslav Ćiro Blažević s obitelji, voditelj Davor Dretar Drele sa suprugom, glumica Mia Begović, food blogeri Janja Benić (Spoons and Scales), Kasandra Draganić (Forking Croatia) i Vedran Bošković (Začinjeno s ljubavlju), te isprobali WOK by Matija meni na kojemu su se našli Donald Duck (pačja prsa u slatko-ljutom umaku, povrće, domaće noodle), Teriyaki Calimero (piletina s teriyaki umakom, povrće, domaće noodle), te Tofu Wok za vegetarijance (tofu u umaku, povrće, domaće noodle) uz nezaobilazne spring rollse.

 | Author: Krasnodar Peršun foto: Krasnodar Peršun

S obzirom na oduševljenje koje su sva ponuđena jela izazvala kod gostiju, ne bi trebalo okolišati nego što prije isprobati Matijine wokove, što možete svaki dan osim nedjelje na adresi Tkalčićeva 12, ali i naručiti dostavom na broj telefona 01 5617 445.

 | Author: Krasnodar Peršun foto: Krasnodar Peršun

Za više informacija posjetite službene WOK by Matija kanale web stranicu www.wokbymatija.com, Facebook stranicu Wok by Matija i Instagram profil wok_by_matija

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.