gastro postao
Donosimo vam okuse s američkog kontinenta!
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 8
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 2
Potrebno vam je
- 1 šalica goveđi temeljac
- 0.50 kom luk ,bijeli
- 1 žlica maslac, slani
- 0.75 žlica pšenično brašno, bijelo
- sol
- svježe mljeveni papar
- 1 žlica peršin, list
- 3 šalica krumpir, mladi
Priprema
- Posložite po njemu meso sa sokom, prekrijte preostalim krumpirom i stavite u dobro zagirjanu pećnicu na 250°c da se krumpir zapeče.
- Umiješajte komadiće sitno sjeckanog janjećeg pečenja i ostavite na vatri samo da se dobro zagrije. Obložite dublju zdjelu za pečenje koju ste premazali maslacem s dvije šalice pasiranoga kuhanoga krumpira.
- Prepržite luk na maslacu, dodajte brašno pa pržite još nekoliko minuta. Zalijte juhom i sokom od janjećeg pečenja. Posolite, popaprite, dodajte peršin i kuhajte dvije-tri minute.
Izvor Skuhatćute