Recepti 13. listopada 2014.

Američka pita s janjetinom

gastro postao gastro.24sata.hr
Donosimo vam okuse s američkog kontinenta!

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 8

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 2

Potrebno vam je

  • 1 šalica goveđi temeljac
  • 0.50 kom luk ,bijeli
  • 1 žlica maslac, slani
  • 0.75 žlica pšenično brašno, bijelo
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • 1 žlica peršin, list
  • 3 šalica krumpir, mladi

Priprema

  1. Posložite po njemu meso sa sokom, prekrijte preostalim krumpirom i stavite u dobro zagirjanu pećnicu na 250°c da se krumpir zapeče.
  2. Umiješajte komadiće sitno sjeckanog janjećeg pečenja i ostavite na vatri samo da se dobro zagrije. Obložite dublju zdjelu za pečenje koju ste premazali maslacem s dvije šalice pasiranoga kuhanoga krumpira.
  3. Prepržite luk na maslacu, dodajte brašno pa pržite još nekoliko minuta. Zalijte juhom i sokom od janjećeg pečenja. Posolite, popaprite, dodajte peršin i kuhajte dvije-tri minute.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.