Recepti Koktel 21. lipnja 2024.

Aperol Spritz Trifle - ljetni koktel u obliku deserta

Desert
45 MIN
60 MIN
12
SREDNJE
Aperol Spritz Trifle
Aperol Spritz Trifle
foto: Instagram @thehighlandsinn
Ako već nisi, vrijeme je da isprobaš Aperol Spritz Trifle... Osvježavajući desert koji miriše na ljeto izmamit će ti osmijeh na lice!

Ako želiš impresionirati goste neodoljivim desertom, malo što može parirati raskoši Aperol Spritz Triflea. Trifle, starinski engleski desert, nastao je još u 16. stoljeću kao način da se iskoriste komadići starog kolača.

Iako su mu korijeni skromni, trifle je kroz godine evoluirao u pravo remek-djelo s naizmjeničnim slojevima biskvita, kreme, voća i želea, koji ne samo da su ukusni, već i izgledaju spektakularno.

naranča | Author: Nini From Paris/Unsplash Naranče se odlično slažu s biskvitom i Aperolom foto: Nini From Paris/Unsplash

Ovaj trifle inspiriran je omiljenim ljetnim koktelom: Aperol Spritzom. Spoj pjenušavog prosecca, gorko-slatkog Aperola i svježih naranči daje mu neodoljiv okus, baš kao verzija narančastog sladoleda za odrasle!

Ne gasi ekran dok kuham

Aperol Spritz Trifle
45 MIN
pripreme
60 MIN
kuhanja
12
porcija
SREDNJE
Sastojci
  • Suncokretovo ulje 2 žlica
  • Mješavina za biskvit od vanilije 430 g
  • Prosecco 0,50 šalica
  • Narančina korica 1 kom
  • Aperol 3 žlica
  • Slatko vrhnje 1,50 šalica
  • Šećer u prahu 1 žlica
  • Ekstrakt vanilije 1 žličica
  • Marmelada 1 šalica
  • Aperol 2 žlica
  • Naranča 6 kom
Postupak
  1. Zagrij pećnicu prema uputama na pakiranju mješavine za biskvit. Namaži kalup za 12 muffina sprejem za kuhanje. U srednjoj zdjeli pomiješaj mješavinu za kolač s Proseccom i naribanom koricom naranče. Podijeli smjesu u kalupe za muffine. Peci 20-23 minute, dok čačkalica umetnuta u sredinu ne izađe čista. Ohladi muffine, izvadi ih iz kalupa i prereži vodoravno.


  2.  Pripremi puding prema uputama na pakiranju. Kada se stvrdne, umiješaj Aperol i stavi u hladnjak.


  3. U srednjoj zdjeli, miksaj slatko vrhnje, šećer u prahu i vaniliju dok ne dobiješ pjenastu masu. Stavi u hladnjak.


  4.  U maloj zdjeli pomiješaj marmeladu od marelice s Aperolom.


  5. Jednu naranču prereži napola po dužini i nareži na tanke polumjesece za ukrašavanje. S preostalih 5 naranči oguli koru i bijeli sloj. Prereži ih napola po dužini i nareži na tanke polumjesece.


  6. U svaku čašu stavi 2 žlice pudinga. Poredaj narezane naranče uz stijenke čaše. Lagano stavi prepolovljeni muffin na vrh, zatim 2 žlice šlaga. Prelij s 2 žlice Aperol džema, dodaj drugi prepolovljeni muffin, 2 žlice pudinga i 2 žlice šlaga. Ukrasni narezanim narančama. Ponovi s preostalih 11 čaša.


  7. Svaki sastojak možeš pripremiti do 3 dana unaprijed i čuvati u hladnjaku. Složi deserte dan prije posluživanja i prekrij plastičnom folijom. 



Nutritivne vrijednosti

ENERGIJA

4479 kcal

223 %

MASTI

156,00 g

216 %

KOLESTEROL

403,00 g

134 %

UH

466,00 g

169 %

PROTEINI

21,00 g

42 %

Isprobaj i ove koktele!

Koktel Paloma Možda vas zanima... Koktel Paloma - ružičasta rođakinja kultne Margarite Špajza Koktel s limunom Možda vas zanima... Koktel s limunom i makom - zašto ne? Recepti Miksologija: sparivanje koktela i čokolada Možda vas zanima... Nauči kako spojiti čokoladu i koktel Najave

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.