Ako već nisi, vrijeme je da isprobaš Aperol Spritz Trifle... Osvježavajući desert koji miriše na ljeto izmamit će ti osmijeh na lice!
Ako želiš impresionirati goste neodoljivim desertom, malo što može parirati raskoši Aperol Spritz Triflea. Trifle, starinski engleski desert, nastao je još u 16. stoljeću kao način da se iskoriste komadići starog kolača.
Iako su mu korijeni skromni, trifle je kroz godine evoluirao u pravo remek-djelo s naizmjeničnim slojevima biskvita, kreme, voća i želea, koji ne samo da su ukusni, već i izgledaju spektakularno.
Naranče se odlično slažu s biskvitom i Aperolom
foto: Nini From Paris/Unsplash
Ovaj trifle inspiriran je omiljenim ljetnim koktelom: Aperol Spritzom. Spoj pjenušavog prosecca, gorko-slatkog Aperola i svježih naranči daje mu neodoljiv okus, baš kao verzija narančastog sladoleda za odrasle!
Ne gasi ekran dok kuham
Aperol Spritz Trifle
45 MIN
pripreme
60 MIN
kuhanja
12
porcija
SREDNJE
Sastojci
Suncokretovo ulje
2
žlica
Mješavina za biskvit od vanilije
430
g
Prosecco
0,50
šalica
Narančina korica
1
kom
Aperol
3
žlica
Slatko vrhnje
1,50
šalica
Šećer u prahu
1
žlica
Ekstrakt vanilije
1
žličica
Marmelada
1
šalica
Aperol
2
žlica
Naranča
6
kom
Postupak
Zagrij pećnicu prema uputama na pakiranju mješavine za biskvit. Namaži kalup za 12 muffina sprejem za kuhanje. U srednjoj zdjeli pomiješaj mješavinu za kolač s Proseccom i naribanom koricom naranče. Podijeli smjesu u kalupe za muffine. Peci 20-23 minute, dok čačkalica umetnuta u sredinu ne izađe čista. Ohladi muffine, izvadi ih iz kalupa i prereži vodoravno.
Pripremi puding prema uputama na pakiranju. Kada se stvrdne, umiješaj Aperol i stavi u hladnjak.
U srednjoj zdjeli, miksaj slatko vrhnje, šećer u prahu i vaniliju dok ne dobiješ pjenastu masu. Stavi u hladnjak.
U maloj zdjeli pomiješaj marmeladu od marelice s Aperolom.
Jednu naranču prereži napola po dužini i nareži na tanke polumjesece za ukrašavanje. S preostalih 5 naranči oguli koru i bijeli sloj. Prereži ih napola po dužini i nareži na tanke polumjesece.
U svaku čašu stavi 2 žlice pudinga. Poredaj narezane naranče uz stijenke čaše. Lagano stavi prepolovljeni muffin na vrh, zatim 2 žlice šlaga. Prelij s 2 žlice Aperol džema, dodaj drugi prepolovljeni muffin, 2 žlice pudinga i 2 žlice šlaga. Ukrasni narezanim narančama. Ponovi s preostalih 11 čaša.
Svaki sastojak možeš pripremiti do 3 dana unaprijed i čuvati u hladnjaku. Složi deserte dan prije posluživanja i prekrij plastičnom folijom.