Recepti 07. listopada 2014.

Armenska baklava s cimetom i kličnićima

gastro postao gastro.24sata.hr
Nadjev od orašastih plodova, mirisni cimet i klinčić tajna su armenske baklave

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 25

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 176

Potrebno vam je

  • 400 g tijesto za baklavu
  • 200 g orah, suhi
  • 200 g pistacije
  • 60 ml mlijeko kravlje ( 3.3% masti )
  • 60 ml sok od limete
  • 100 g maslac, slani
  • 100 g badem, oljušteni suhi
  • 2 kom bjelanjak kokošji
  • 1 žličica mljeveni cimet
  • 250 g šećer, kristal
  • 1 žličica klinčići

Priprema

  1. Razrežite tijesto za savijače tako da oblikom odgovaraju limu za pečenje. Zamotajte ih u vlažnu krpu i ostavite sa strane.
  2. Usitnite bademe i orahe te pistacije, ali na malo krupnije komadiće. Istucite bjelanjke u snijeg pa dodajte med, orašaste plodove, cimet i klinčiće. Namastite lim za pečenje maslacem pa naizmjenično redajte tijesto za savijače i smjesu s orašastim plodovima. Zagrijte pećnicu na 200°c i pecite baklavu 30 minuta.
  3. U međuvremenu pomiješajte šećer i vodu te kuhajte minutu. Maknite s vatre i dodajte sok od limete. Kad je baklava pečena, prelijte je sirupom.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.