gastro postao
Marinirano janjeće meso ispečeno na roštilju i posluženo sa salatom jednostavan je, a božanstven obrok
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 2
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 45
Potrebno vam je
- 500 g janjetina, kare
- 1 žličica papar
- 3 žličica limunova korica
- 0.35 šalica limunov sok
- 0.35 šalica origano
- 1 kom krastavci (svježi, sirovi)
- 1 kom paprika, zelena
- 1 kom luk ,crveni
- 400 g cherry rajčice
- 0.50 šalica masline, crne
- 2 žličica ulje maslinovo
- 1 žlica ulje, biljno
- 4 kom pecivo, bijelo
Priprema
- Narežite meso pa ga nabodite na ražnjiće. Pomiješajte papar, limunovu koricu, četvrtinu šalice limunova soka i četvrtinu šalice listića origana pa time prelijte meso. Ostavite da odstoji desetak minuta.
- U međuvremenu pomiješajte narezan krastavac, papriku, luk, rajčice i masline. prelijte maslinovim uljem i ostatkom limunova soka. Promiješajte i ostavite sa strane. Namastite roštilj pa pržite meso nekoliko minuta sa svake strane. Pospite ostatkom origana te poslužite sa salatom i pecivima.