Recepti 09. listopada 2014.

Aromatična mediteranska janjetina

gastro postao gastro.24sata.hr
Marinirano janjeće meso ispečeno na roštilju i posluženo sa salatom jednostavan je, a božanstven obrok

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 2

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 45

Potrebno vam je

  • 500 g janjetina, kare
  • 1 žličica papar
  • 3 žličica limunova korica
  • 0.35 šalica limunov sok
  • 0.35 šalica origano
  • 1 kom krastavci (svježi, sirovi)
  • 1 kom paprika, zelena
  • 1 kom luk ,crveni
  • 400 g cherry rajčice
  • 0.50 šalica masline, crne
  • 2 žličica ulje maslinovo
  • 1 žlica ulje, biljno
  • 4 kom pecivo, bijelo

Priprema

  1. Narežite meso pa ga nabodite na ražnjiće. Pomiješajte papar, limunovu koricu, četvrtinu šalice limunova soka i četvrtinu šalice listića origana pa time prelijte meso. Ostavite da odstoji desetak minuta.
  2. U međuvremenu pomiješajte narezan krastavac, papriku, luk, rajčice i masline. prelijte maslinovim uljem i ostatkom limunova soka. Promiješajte i ostavite sa strane. Namastite roštilj pa pržite meso nekoliko minuta sa svake strane. Pospite ostatkom origana te poslužite sa salatom i pecivima.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.