gastro postao
Umjesto svinjskog mesa možete upotrijebiti i pileće, a za još laganiji obrok ubacite i tofu
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 3
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 624
Potrebno vam je
- 400 filet svinjski kare
- 250 g tjestenina s jajima
- 1 žlica ulje suncokretovo
- 1 kom luk ,crveni
- 1 režanj češnjak
- 1 žlica mješavina suhih začina
- 300 g mahune žute (zrele)
- 2 kom crvena paprika
- 120 ml povrtni temeljac
- sol
- svježe mljeveni papar
- 3 list korijander
Priprema
- Izrežite file poprečno na odreske debljine pet mm pa svaki odrezak na trake iste debljine. Poklopite meso i odložite ga.
- Skuhajte tjesteninu. ocijedite i ostavite sa strane. Zagrijte wok ili tavu s debelim dnom. Nauljite pa pržite luk i češnjak minutu. Dodajte začine u prahu i pržite uz miješanje još minutu
- Stavite trake svinjetine u wok i tri minute pržite uz miješanje. Dodajte mahune i paprike te pržite uz miješanje još dvije minute. Ulijte temeljac, dobro promiješajte pa zakuhajte.
- Ubacite rezance u tavu i miješajte dvije-tri minute. Posolite i popaprite te poslužite posuto korijandrom.
Izvor Skuhatćute