gastro postao
Nema ljepšeg mirisa od domaće lepinje koja se lagano priprema, ali ima neodoljiv okus.
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 5
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 193
Potrebno vam je
- 250 g pšenično brašno, bijelo
- 0.50 mala žlica šećer, kristal
- 0.50 mala žlica prašak za pecivo
- 130 ml mlijeko kravlje, punomasno
- 2 žlica ulje suncokretovo
- sjemenke sezama, oljuštene suhe
- češnjak
- korijander
- maslac, slani
Priprema
- Za tijesto pomiješajte brašno, šećer, sol i prašak za pecivo. U drugoj posudi pomiješajte mlijeko i ulje.
- Napravite rupu u sredini mješavine s brašnom pa ulijte unutra mlijeko i ulje. Polako sve promiješajte. Mijesite oko deset minuta. Stavite kuglu tijesta u nauljenu posudu. Prekrijte vlažnom krpom i ostavite na toplom oko deset minuta. Nakon toga oblikujte tijesto u pet kuglica i razvaljajte ih u oblik suze. Pospite sezamom, češ-njakom i korijandrom pa stavite u lim za pečenje i zapecite minutu, dvije. Prema-žite maslacem i poslužite
- Nakon toga oblikujte tijesto u pet kuglica i razvaljajte ih u oblik suze. Pospite sezamom, češnjakom i korijandrom pa stavite u lim za pečenje i zapecite minutu, dvije. Premažite maslacem i poslužite.