Recepti 13. listopada 2014.

Aromatične lepinje

gastro postao gastro.24sata.hr
Nema ljepšeg mirisa od domaće lepinje koja se lagano priprema, ali ima neodoljiv okus.

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 5

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 193

Potrebno vam je

  • 250 g pšenično brašno, bijelo
  • 0.50 mala žlica šećer, kristal
  • 0.50 mala žlica prašak za pecivo
  • 130 ml mlijeko kravlje, punomasno
  • 2 žlica ulje suncokretovo
  • sjemenke sezama, oljuštene suhe
  • češnjak
  • korijander
  • maslac, slani

Priprema

  1. Za tijesto pomiješajte brašno, šećer, sol i prašak za pecivo. U drugoj posudi pomiješajte mlijeko i ulje.
  2. Napravite rupu u sredini mješavine s brašnom pa ulijte unutra mlijeko i ulje. Polako sve promiješajte. Mijesite oko deset minuta. Stavite kuglu tijesta u nauljenu posudu. Prekrijte vlažnom krpom i ostavite na toplom oko deset minuta. Nakon toga oblikujte tijesto u pet kuglica i razvaljajte ih u oblik suze. Pospite sezamom, češ-njakom i korijandrom pa stavite u lim za pečenje i zapecite minutu, dvije. Prema-žite maslacem i poslužite
  3. Nakon toga oblikujte tijesto u pet kuglica i razvaljajte ih u oblik suze. Pospite sezamom, češnjakom i korijandrom pa stavite u lim za pečenje i zapecite minutu, dvije. Premažite maslacem i poslužite.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.