gastro postao
Origano i kadulja dat će talijanskoj roladi posebnu aromu
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 286
Potrebno vam je
- 750 g teletina, mršava
- sol
- papar
- 5 kriška pršut
- 6 režanj češnjak
- 3 žlica origano
- 1 žlica kadulja
- 165 g masline, crne
- 185 g tvrdi sir
- 45 g krušne mrvice
- 1 žlica alkoholni ocat
- 2 žlica ulje maslinovo
- 1 žlica ulje maslinovo
Priprema
- Potrbušinu režite s kraće strane do suprotnog ruba tako da je rastvorite kao knjigu i dobijete veliku plahtu mesa te je istucite batom. Zagrijte pećnicu na 180°c.
- Posolite i popaprite meso pa po njemu položite kriške pršuta. U zdjeli pomiješajte sjeckani češnjak, origano, kadulju, narezane masline, sir, mrvice, ocat i 2 žlice ulja.
- Smjesu razmažite po pršutu pa zamotajte u roladu. Popržite je na većoj tavi na ostatku ulja te prebacite u pećnicu i pecite 25-30 minuta. Narežite kad se malo ohladi.