gastro postao
                                            
                                        
                                    Origano i kadulja dat će talijanskoj roladi posebnu aromu
                                
                                
                                    
                                
                                Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 286
Potrebno vam je
- 750 g teletina, mršava
 - sol
 - papar
 - 5 kriška pršut
 - 6 režanj češnjak
 - 3 žlica origano
 - 1 žlica kadulja
 - 165 g masline, crne
 - 185 g tvrdi sir
 - 45 g krušne mrvice
 - 1 žlica alkoholni ocat
 - 2 žlica ulje maslinovo
 - 1 žlica ulje maslinovo
 
Priprema
- Potrbušinu režite s kraće strane do suprotnog ruba tako da je rastvorite kao knjigu i dobijete veliku plahtu mesa te je istucite batom. Zagrijte pećnicu na 180°c.
 - Posolite i popaprite meso pa po njemu položite kriške pršuta. U zdjeli pomiješajte sjeckani češnjak, origano, kadulju, narezane masline, sir, mrvice, ocat i 2 žlice ulja.
 - Smjesu razmažite po pršutu pa zamotajte u roladu. Popržite je na većoj tavi na ostatku ulja te prebacite u pećnicu i pecite 25-30 minuta. Narežite kad se malo ohladi.