Recepti 03. listopada 2014.

Aromatični smotuljci

gastro postao gastro.24sata.hr
“Sfiha”, “esfiha” ili “sfirra” arapsko je jelo slično pizzi koje su u južnu ameriku donijeli imigranti pa se otad smatra brazilskim jelom. Arapski se utjecaj vidi u začinima koji se dodaju poput cimeta ili kumina. To je zapravo mljeveno meso umotano u tijesto ili okruglo razvaljano tijesto nadjeveno mesom poput pizze.

Vrijeme pripreme: do 90 min

Broj porcija: 3

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 304

Tijesto

  • 1 šalica voda
  • 2.25 mala žlica suhi kvasac
  • 3 šalica pšenično brašno, bijelo
  • 1 mala žlica šećer, kristal
  • 2 žlica maslac, neslani
  • 1 kom jaje kokošje

Nadjev

  • 1 žlica ulje suncokretovo
  • 1 kom luk ,crveni
  • 1 kom rajčica, crvena
  • 1 kom crvena paprika
  • 0.25 mala žlica mljeveni cimet
  • 0.25 mala žlica klinčići u prahu
  • 0.25 mala žlica kumin, mljeveni
  • 450 g mljeveno meso
  • 1 mala žlica majčina dušica
  • sol
  • papar

Priprema

  1. Pomiješajte kvasac s vodom i ostavite da se zapjeni. U multipraktiku pomiješajte brašno, šećer i sol pa dodajte margarin i jaje. Miksajte dok se sve ne sjedini. Ako je presuho, dodajte malo vode.
  2. Umijesite tijesto dok ne postane elastično. Podijelite na deset jednakih komada pa razvaljajte u krug. Ostavite na toplom tri sata.
  3. Nakon dva i pol sata ugrijte ulje u tavi pa popržite luk dok ne dobije zlatnu boju. Umiješajte rajčicu i papriku te pržite još pet minuta. Dodajte cimet, klinčiće i kumin. Pržite dok ne puste aromu.
  4. Umiješajte meso, majčinu dušicu, sol i papar. Pržite 20 minuta.
  5. Ugrijte pećnicu na 170°c. U sredinu svakoga komada tijesta stavite malo nadjeva i preklopite tri strane tijesta prema sredini. Pecite 45 minuta.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.