Recepti Prilog 24. lipnja 2024.

Avokado punjen račićima: kraljevski brunch za gurmane!

Povrće
10 MIN
15 MIN
8
SREDNJE
Avokado punjen račićima
Avokado punjen račićima
foto: Instagram @recipebreakout
Kad se spoje kremasti avokado i ljutkasti začini, sve što ti možemo reći je da će nepce uživati... Može jedan avokado punjen račićima?

Tvoj je red za pripremu savršenog bruncha koji će impresionirati ukućane i goste? Ovaj recept za avokado punjen račićima će definitivno biti na visini zadatka.

Sočni komadići svježeg mesa račića pomiješani s Roma rajčicom, ljutom papričicom, mangom i korijanderom, začinjeni limetom i kiselim vrhnjem, savršeno se nadopunjuju s kremastim avokadom. Posluži uz hrskave ploške čipsa od banana i uživaj u pohvalama.

avokado Možda vas zanima... 10 odličnih trikova uz koje će avokado zablistati na tanjuru Špajza

Zašto je ovaj recept savršen?

Ukratko, zato što je jednostavan za pripremu, a izgleda kao prava gurmanska delicija. Savršen je za lagani ručak ili kao predjelo na tvom sljedećem okupljanju.

A ako čips od banana nije po tvom guštu, slobodno ga zamijeni čipsom od krumpira. Također, ako ne voliš račiće, ovaj recept savršeno funkcionira s kuhanim i nasjeckanim mesom jastoga ili kozica.

Ne gasi ekran dok kuham

Avokado punjen račićima
10 MIN
pripreme
15 MIN
kuhanja
8
porcija
SREDNJE
Sastojci
  • Račići 225 g
  • Rajčica 1 kom
  • Ljuta papričica 1 kom
  • Mladi luk 1 kom
  • Mango 0,25 šalica
  • Korijander 2 žlica
  • Sol
  • Kiselo vrhnje 2 žlica
  • Chili 0,50 žličica
  • Kajenska papričica 0,25 žličica
  • Češnjak u prahu 0,25 žličica
  • Sok od limete 2 žlica
  • Avokado 4 kom
  • Morska sol
  • Čips od plantana banana
Postupak
  1. U velikoj zdjeli pomiješaj svježe meso raćića, sitno nasjeckane Roma rajčice (ili neke druge rajčice koje su ti dostupne) i čili papričicu bez sjemenki, bijele dijelove mladog luka, mango i korijander, začini prstohvatom košer soli. Lagano miješaj dok se sve ne sjedini.


  2. U maloj zdjeli pomiješaj kiselo vrhnje, čili prah, kajensku papričicu, češnjak u prahu, 1 žlicu soka limete i 3/4 žličice košer soli dok ne postane glatko.


  3. Iz svake polovice avokada izvadi oko 2 žličice mesa, ostavljajući rub debljine oko 6 mm. Sačuvaj meso avokada u maloj zdjeli.


    avokado



  4. Prelij polovice avokada preostalom 1 žlicom soka od limete; začini prstohvatom pahuljica morske soli. Meso avokada zgnječi vilicom dok ne postane glatko.

    Dodaj 1/4 šalice zgnječenog avokada u smjesu s kiselim vrhnjem i miješaj dok ne postane glatko. Dodaj smjesu s kiselim vrhnjem u smjesu s rakom i nježno miješaj dok se sve ne sjedini.


  5. Posloži polovice avokada na pladanj i napuni ih smjesom od račića. Po vrhu pospi zelene dijelove mladog luka i prstohvat čili praha. Posluži s čipsom od banane.


Nutritivne vrijednosti

ENERGIJA

226 kcal

11 %

MASTI

17,00 g

23 %

KOLESTEROL

24,00 g

8 %

UH

6,00 g

2 %

PROTEINI

8,00 g

16 %

Isprobaj i ove recepte!

tunakado Možda vas zanima... Tunakado, prefini sendvič za kojim luduje svijet Recepti Možda vas zanima... Isprobaj dvije neodoljive verzije punjenih tikvica Recepti Kedgeree s graškom i škampima Možda vas zanima... Brzo jelo Jamieja Olivera s rižom, jajima i povrćem Recepti

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.