Kad se spoje kremasti avokado i ljutkasti začini, sve što ti možemo reći je da će nepce uživati... Može jedan avokado punjen račićima?
Tvoj je red za pripremu savršenog bruncha koji će impresionirati ukućane i goste? Ovaj recept za avokado punjen račićima će definitivno biti na visini zadatka.
Sočni komadići svježeg mesa račića pomiješani s Roma rajčicom, ljutom papričicom, mangom i korijanderom, začinjeni limetom i kiselim vrhnjem, savršeno se nadopunjuju s kremastim avokadom. Posluži uz hrskave ploške čipsa od banana i uživaj u pohvalama.
Ukratko, zato što je jednostavan za pripremu, a izgleda kao prava gurmanska delicija. Savršen je za lagani ručak ili kao predjelo na tvom sljedećem okupljanju.
A ako čips od banana nije po tvom guštu, slobodno ga zamijeni čipsom od krumpira. Također, ako ne voliš račiće, ovaj recept savršeno funkcionira s kuhanim i nasjeckanim mesom jastoga ili kozica.
Ne gasi ekran dok kuham
Avokado punjen račićima
10 MIN
pripreme
15 MIN
kuhanja
8
porcija
SREDNJE
Sastojci
Račići
225
g
Rajčica
1
kom
Ljuta papričica
1
kom
Mladi luk
1
kom
Mango
0,25
šalica
Korijander
2
žlica
Sol
Kiselo vrhnje
2
žlica
Chili
0,50
žličica
Kajenska papričica
0,25
žličica
Češnjak u prahu
0,25
žličica
Sok od limete
2
žlica
Avokado
4
kom
Morska sol
Čips od plantana banana
Postupak
U velikoj zdjeli pomiješaj svježe meso raćića, sitno nasjeckane Roma rajčice (ili neke druge rajčice koje su ti dostupne) i čili papričicu bez sjemenki, bijele dijelove mladog luka, mango i korijander, začini prstohvatom košer soli. Lagano miješaj dok se sve ne sjedini.
U maloj zdjeli pomiješaj kiselo vrhnje, čili prah, kajensku papričicu, češnjak u prahu, 1 žlicu soka limete i 3/4 žličice košer soli dok ne postane glatko.
Iz svake polovice avokada izvadi oko 2 žličice mesa, ostavljajući rub debljine oko 6 mm. Sačuvaj meso avokada u maloj zdjeli.
Prelij polovice avokada preostalom 1 žlicom soka od limete; začini prstohvatom pahuljica morske soli. Meso avokada zgnječi vilicom dok ne postane glatko.
Dodaj 1/4 šalice zgnječenog avokada u smjesu s kiselim vrhnjem i miješaj dok ne postane glatko. Dodaj smjesu s kiselim vrhnjem u smjesu s rakom i nježno miješaj dok se sve ne sjedini.
Posloži polovice avokada na pladanj i napuni ih smjesom od račića. Po vrhu pospi zelene dijelove mladog luka i prstohvat čili praha. Posluži s čipsom od banane.