gastro postao
Carsko meso na istočnjački način
Vrijeme pripreme: do 120 min
Broj porcija: 6
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 712
Umak
- 6 dl voda
- 3 režanj češnjak
- đumbir u prahu
- 1 kom mladi luk
- 1 mala žlica mljeveni cimet
- 2 kom zvjezdasti anis
- 375 ml soja umak
- 375 g vino, bijelo stolno (12 vol % alkoh.)
- 1 mala žlica šećer, kristal
Ostalo
- 1000 g svinjetina, masna
- 1 žlica šećer, smeđi (djelomično rafin.)
- 1 žlica povrtni temeljac
- 2 žlica sok od limete
- 1 šaka korijander
- 2 kom luk ,crveni
- 1 kom čili papričica
Priprema
- Stavite sve sastojke za umak u veliku, duboku tavu. Kad prokuha, procijedite ga i dodajte carsko meso. Pirjajte sat vremena. Izvadite i ostavite da se ohladi.
- Zagrijte smeđi šećer u dubokoj tavi, promiješajte i kuhajte na laganoj vatri dok se ne karamelizira. Dodajte šalicu i pol umaka, temeljac i limetin sok. Kuhajte dok se ne reducira. Poslužite s toplim umakom.
Izvor Skuhatćute