Recepti 13. listopada 2014.

Bakin burek od mesa

gastro postao gastro.24sata.hr
Saznajte tajnu najukusnijeg bureka

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 289

Potrebno vam je

  • 600 g glatko brašno
  • 3 dl voda
  • 0.50 dl ulje suncokretovo
  • sol
  • 600 g mljeveno meso
  • 1 kom luk ,crveni
  • svježe mljeveni papar
  • mješavina suhih začina

Priprema

  1. Prosijte brašno, posolite ga pa napravite rupu u sredini. Jednom rukom dolijevajte vodu, a drugom rukom, kao da čupkate brašno, lagano pravite kuglu. Kad je glatka, podijelite je u dva dijela, nauljite i ostavite pet minuta da se “odmori”.
  2. Za nadjev nasjeckajte luk i sa začinima dodajte u meso. Valjkom razvaljajte tijesto na krug debeo tri mm, nauljite i ostavite da se “odmori” još pet minuta. Bez straha vrhovima prstiju vucite tijesto preko rubova stola pa ga nadjenite uz rubove. Zatim, podižući stolnjak, zamotajte tijesto uzduž najdužih stranica u nešto što nalikuje na pletenicu.
  3. Pažljivo prenesite u nauljeni lim za pečenje i odmah motajte u oblik puževe kućice. Stavite u pećnicu na najvišu temperaturu, ali samo prvih 10 min da se malo zapeče. Zatim smanjite na 200°c i pecite dok ne dobije lijepu boju sa svih strana.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.