Grisini su odlična grickalica, mogu se poslužiti uz platu sireva i suhomesnatih proizvoda, ali i uz neku krem juhu
Stižu ti nenajavljeni gosti, a ti nemaš spremne grickalice? Ništa lakše, samo umijesiš ove grisine i uvaljaš ih u začine po izboru. Ako je situacija zbilja kritična i nemaš vremena za zamijesiti tijesto, možeš koristiti i gotovo tijesto za pizzu koje se može kupiti u supermarketu, samo ga trebaš oblikovati i uvaljati u omiljene začine.
Ako ipak želiš zamijesiti grisine od početka, slijedi naš recept i bit će najbolji ikad. Obavezno prije nego što zamijesiš tijesto aktiviraj kvasac s malo šećera i mlake vode da provjeriš je li u redu.
Ne gasi ekran dok kuham
Domaći grisini
95 MIN
pripreme
14 MIN
kuhanja
8
porcija
JEDNOSTAVNO
Sastojci
Glatko brašno
3
šalica
Instant kvasac
2
žličica
Šećer
2
žličica
Sol
1,50
žličica
Voda
1,25
šalica
Maslinovo ulje
4
žlica
Sjemenke sezama
Ružmarin
Parmezan
Crni papar
Postupak
Aktiviraj kvasac s malo vode i šećerom. Umijesi tijesto od aktiviranog kvasca, brašna, soli, ostatka vode i 2 žlice maslinova ulja.
Pokrij tijesto i pusti da se diže oko 20 minuta.
Dignuto tijesto razdijeli u 2 dijela i svaki razvaljaj u pravokutnik dimenzija cca 23x33 cm. Nareži na trakice i zarolaj grisine, potom ih premaži ostatkom maslinova ulja te ih uvaljaj u sezam, ružmarin s čilijem, ribani sir s paprom… ili neku svoju omiljenu kombinaciju.
Stavi grisine na pleh obložen papirom za pečenje, pokrij krpom i pusti da se dižu 1 sat.
Peci na 220 stupnjeva 12-14 minuta.
Isprobaj i ove sjajne ideje za domaće grickalice...