Recepti Kruh i pecivo 24. travnja 2024.

Jedini recept za domaće grisine koji će ti ikad trebati

Kruh i pecivo
95 MIN
14 MIN
8
JEDNOSTAVNO
Grisini
Okus grisina može se obogatiti raznim sjemenkama, začinima, sirom...
foto: shutterstock
Grisini su odlična grickalica, mogu se poslužiti uz platu sireva i suhomesnatih proizvoda, ali i uz neku krem juhu

Stižu ti nenajavljeni gosti, a ti nemaš spremne grickalice? Ništa lakše, samo umijesiš ove grisine i uvaljaš ih u začine po izboru. Ako je situacija zbilja kritična i nemaš vremena za zamijesiti tijesto, možeš koristiti i gotovo tijesto za pizzu koje se može kupiti u supermarketu, samo ga trebaš oblikovati i uvaljati u omiljene začine.

tijesto za pizzu Možda vas zanima... Tijesto za pizzu iskoristi na 6 novih načina Špajza

Ako ipak želiš zamijesiti grisine od početka, slijedi naš recept i bit će najbolji ikad. Obavezno prije nego što zamijesiš tijesto aktiviraj kvasac s malo šećera i mlake vode da provjeriš je li u redu.

Ne gasi ekran dok kuham

Domaći grisini
95 MIN
pripreme
14 MIN
kuhanja
8
porcija
JEDNOSTAVNO
Sastojci
  • Glatko brašno 3 šalica
  • Instant kvasac 2 žličica
  • Šećer kristal 2 žličica
  • Sol 1,50 žličica
  • Voda 1,25 šalica
  • Maslinovo ulje 4 žlica
  • Sjemenke sezama
  • Ružmarin
  • Parmezan
  • Crni papar
Postupak
  1. Aktiviraj kvasac s malo vode i šećerom. Umijesi tijesto od aktiviranog kvasca, brašna, soli, ostatka vode i 2 žlice maslinova ulja.


  2. Pokrij tijesto i pusti da se diže oko 20 minuta.


  3. Dignuto tijesto razdijeli u 2 dijela i svaki razvaljaj u pravokutnik dimenzija cca 23x33 cm. Nareži na trakice i zarolaj grisine, potom ih premaži ostatkom maslinova ulja te ih uvaljaj u sezam, ružmarin s čilijem, ribani sir s paprom… ili neku svoju omiljenu kombinaciju.


    grisini



  4. Stavi grisine na pleh obložen papirom za pečenje, pokrij krpom i pusti da se dižu 1 sat.


  5. Peci na 220 stupnjeva 12-14 minuta.


    grisini



Isprobaj i ove sjajne ideje za domaće grickalice...

Možda vas zanima... Hrskavi čips od pečenih tikvica u korici od parmezana Recepti Krekeri od maslina i krema od avokada Možda vas zanima... Domaći krekeri - možeš ih grickati, umakati, na njih mazati... Špajza slanutak Možda vas zanima... Napravi hrskavi slanutak za opuštenu večer ispred TV-a Recepti

 

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.