Ove paprike punjene pečenom ricottom odličan su i slastan odmak od klasičnih punjenih paprika. Isprobaj ih već danas, imamo super recept!
Mislimo da je vrijeme za prve punjene paprike ove sezone! No bit će vremena za dobar stari hrvatski klasik punjene, odnosno filane paprike kako ih pripremaju naše mame i bake... Donosimo vam ovaj put novi recept za paprike punjene pečenom ricottom, idealne za ljeto!
Za paprike punjene pečenom ricottom koriste se one raznobojne, debele ("bell") paprike koje izuzetno dekorativno izgledaju na stolu, a okusi su savršeno izbalansirani - nježna ricotta, mozzarella, začini, paprike... Ma savršeno!
Naš recept za paprike punjene pečenom ricottom je u nastavku...
Tikvice nasjeckaj na sitne kockice, potom ih dobro posoli i ostavi u cjedilu oko 20 minuta da se ocijedi viša vode.
Rešetku postavi u sredinu pećnice, a pećnicu zagrij na 200 stupnjeva. Paprike operi, pa raspolovi po duljini, posloži ih u pleh i posoli.
Stavi veliku tavu na srednju vatru, zagrij ulje. Tikvice ocijedi i prži na ulju dok se omekšaju i počnu dobivati zlaćanu boju, oko 7 minuta. Dodaj osutnjeni češnjak i dinstaj dalje, dok ne zamiriši - oko 1 minutu. Umiješaj kuskus i pusti da se lagano ohladi.
U zdjeli izmiješaj ricottu, naribani sir pecorino romano, grubo natrgane listiće svježeg bosiljka, papar i 1/2 žličice soli. Dodaj smjesu tikvica i kuskusa i sve dobro promiješaj.
Pripremljenim nadjevom nadjeni paprike, na vrh stavi kriške mozzarelle.
Punjene paprike peci dok sir na vrhu ne poprimi zlatnoćsmeđu boju, a paprike ne omekšaju - 35-40 minuta.
Nutritivne vrijednosti
ENERGIJA
889 kcal
44 %
MASTI
54,00 g
75 %
KOLESTEROL
0,17 g
0 %
UH
46,00 g
16 %
PROTEINI
50,00 g
100 %
Isprobaj i ove verzije punjenih paprika i odaberi svoje favorite!