gastro postao
Ljubitelji brzih i jednostavnih poslastica neće biti razočarani ovom poslasticom koja nam dolazi iz Beča.
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 829
Puding
- 200 g maslac, neslani
- 100 g čokolada za kuhanje
- 150 g šećer, kristal
- 5 kom piškote
- 5 kom jaje kokošje
Preljev od čokolade
- 125 g čokolada
- 2 dl voda
- 1 mala žlica vanilin šećer
- 1 žlica vrhnje za šlag
Priprema
- Izvadite maslac iz hladnjaka i neka neko vrijeme odstoji na sobnoj temeraturi. Pjenasto ga umutite, dodajte šećer, rastopljenu čokoladu i zdrobljene piškote. Zatim umiješajte jedno po jedno jaje.
- Izlijte smjesu u okrugli kalup (može i za kuglof) namašćen maslacem i posut šećerom. Stavite ga u duboki lim u koji ste ulili vrelu vodu i pecite ga na pari u pećnici zagrijanoj na 180°C oko 30 minuta.
- Za preljev od čokolade: u posudu stavite čokoladu, vodu i vanilin šećer te miješajte na laganoj vatri 20 min. Maknite s vatre, ohladite pa umiješajte slatko vrhnje i maslac.
Ljubitelji brzih i jednostavnih poslastica neće biti razočarani ovom poslasticom koja nam dolazi iz Beča.