Recepti 16 prikaza 03. listopada 2014.

Bečki puding od čokolade

gastro postao gastro.24sata.hr
Ljubitelji brzih i jednostavnih poslastica neće biti razočarani ovom poslasticom koja nam dolazi iz Beča.

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 829

Puding

  • 200 g maslac, neslani
  • 100 g čokolada za kuhanje
  • 150 g šećer, kristal
  • 5 kom piškote
  • 5 kom jaje kokošje

Preljev od čokolade

  • 125 g čokolada
  • 2 dl voda
  • 1 mala žlica vanilin šećer
  • 1 žlica vrhnje za šlag

Priprema

  1. Izvadite maslac iz hladnjaka i neka neko vrijeme odstoji na sobnoj temeraturi. Pjenasto ga umutite, dodajte šećer, rastopljenu čokoladu i zdrobljene piškote. Zatim umiješajte jedno po jedno jaje.
  2. Izlijte smjesu u okrugli kalup (može i za kuglof) namašćen maslacem i posut šećerom. Stavite ga u duboki lim u koji ste ulili vrelu vodu i pecite ga na pari u pećnici zagrijanoj na 180°C oko 30 minuta.
  3. Za preljev od čokolade: u posudu stavite čokoladu, vodu i vanilin šećer te miješajte na laganoj vatri 20 min. Maknite s vatre, ohladite pa umiješajte slatko vrhnje i maslac.

Ljubitelji brzih i jednostavnih poslastica neće biti razočarani ovom poslasticom koja nam dolazi iz Beča.

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.