gastro postao
Tako jednostavno, a prepuno okusa, ovo jelo ultimativni je užitak za baš sve one koji vole i cijene dobar komad mesa.
Najfinije meso upakirano finu paštetu od gljiva, a zatim i u hrskavo lisnato tijesto izazvat će oduševljenje kod baš svakog tko je isproba. Iako priprema zahtjeva preciznost, vrijeme i trud, vjerujte, na kraju sve će se itekako isplatiti.
Najbolje od svega, ovakvom jelu prilozi uopće nisu potrebni, pa ga tako možete poslužiti samog ili uz tek omiljenu salatu.
Ako pak bez priloga naprosto ne možete, poslužite ga uz kremasti pire krumpir ili povrće na pari ili grillu.
Potrebno vam je:
- 700 g govedine
- 100 g gljiva
- 2 luka
- 2 žlice svježeg peršina
- 2 režnja češnjaka
- 3 žlice krušnih mrvica
- 2 žlice maslinovog ulja
- 450 g lisnatog tijesta
- 1 jaje
- Timijan
- Sol, papar
Postupak pripreme:
- U tavi zagrijte ulje, dodajte govedinu u komadu pa je zapecite sa svih strana, oko 8 minuta.
- Maknite s tave i ohladite.
- Na istoj masnoći pirjajte sitno sjeckani luk, dodajte sitno sjeckane gljive i kuhajte još pet minuta ili dok ne omekša.
- Maknite s vatre, pa dodajte svježe začinsko bilje, protisnuti češnjak, krušne mrvice, sol i papar.
- Ohladite.
- Lisnato tijesto razvaljajte na tanko tako da u njega možete umotati cijeli komad mesa.
- Tijesto premažite nadjevom od gljiva, dodajte meso i zarolajte.
- Zatvorite, ali ostavite otvor kako tijesto iznutra ne bi postalo gnjecavo.
- Pecite oko 40 minuta želite li da meso bude rare pečeno. Za medium prema well done pečeno meso, pecite 15 minuta duže.
Dobar tek!