gastro postao
Ništa nije tako fino kao krem juha
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 5
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 310
Potrebno vam je
- 2 kom poriluk (cijeli)
- 2 kom mrkva, crvena
- 2 kom celer stabljika
- 400 g pileći batak
- 2 žlica maslac, slani
- 1 kom luk ,crveni
- 4 šalica pileći temeljac
- 1 šalica vrhnje za kuhanje
- 2 žlica kukuruzni škrob
- 1 kom žumanjak kokošji (sirovi )
- 1 šaka peršin, list
Priprema
- Poriluk ogulite, operite i narežite na tanke kolutiće. Mrkvu i celer narežite na manje komade.
- Pileća prsa narežite na kriške debljine 1-1,5 cm.
- U dubljem loncu otopite maslac i pirjajte poriluk, mrkvu, celer i sitno nasjeckani luk oko 10 min. Dodajte toliko pilećeg temeljca da prekrije povrće pa zagrijte do vrenja, bez poklopca.
- Zatim dodajte pileća prsa i poklopite. Kuhajte na srednje jakoj vatri oko 20 min ili dok se meso potpuno skuha.
- Izvadite piletinu i stavite je na tanjur te pokrijte folijom.
- U zdjelici pomiješajte vrhnje, škrob i žumanjak. Mješavinu dodajte u juhu i dolijte još temeljca. Neprekidno miješajte dok se juha zgusne.
- Vratite piletinu u juhu, začinite sa soli i paprom pa kuhajte još nekoliko minuta na laganoj vatri.
- Servirajte u duboke tanjure i posipajte peršinom.