gastro postao
                                            
                                        
                                    Ništa nije tako fino kao krem juha
                                
                                
                                    
                                
                                Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 5
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 310
Potrebno vam je
- 2 kom poriluk (cijeli)
 - 2 kom mrkva, crvena
 - 2 kom celer stabljika
 - 400 g pileći batak
 - 2 žlica maslac, slani
 - 1 kom luk ,crveni
 - 4 šalica pileći temeljac
 - 1 šalica vrhnje za kuhanje
 - 2 žlica kukuruzni škrob
 - 1 kom žumanjak kokošji (sirovi )
 - 1 šaka peršin, list
 
Priprema
- Poriluk ogulite, operite i narežite na tanke kolutiće. Mrkvu i celer narežite na manje komade.
 - Pileća prsa narežite na kriške debljine 1-1,5 cm.
 - U dubljem loncu otopite maslac i pirjajte poriluk, mrkvu, celer i sitno nasjeckani luk oko 10 min. Dodajte toliko pilećeg temeljca da prekrije povrće pa zagrijte do vrenja, bez poklopca.
 - Zatim dodajte pileća prsa i poklopite. Kuhajte na srednje jakoj vatri oko 20 min ili dok se meso potpuno skuha.
 - Izvadite piletinu i stavite je na tanjur te pokrijte folijom.
 - U zdjelici pomiješajte vrhnje, škrob i žumanjak. Mješavinu dodajte u juhu i dolijte još temeljca. Neprekidno miješajte dok se juha zgusne.
 - Vratite piletinu u juhu, začinite sa soli i paprom pa kuhajte još nekoliko minuta na laganoj vatri.
 - Servirajte u duboke tanjure i posipajte peršinom.