Recepti 15. travnja 2015.

Belgijska krem juha

Belgijska-krem-juha
Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Ništa nije tako fino kao krem juha

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 5

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 310

Potrebno vam je

  • 2 kom poriluk (cijeli)
  • 2 kom mrkva, crvena
  • 2 kom celer stabljika
  • 400 g pileći batak
  • 2 žlica maslac, slani
  • 1 kom luk ,crveni
  • 4 šalica pileći temeljac
  • 1 šalica vrhnje za kuhanje
  • 2 žlica kukuruzni škrob
  • 1 kom žumanjak kokošji (sirovi )
  • 1 šaka peršin, list

Priprema

  1. Poriluk ogulite, operite i narežite na tanke kolutiće. Mrkvu i celer narežite na manje komade.
  2. Pileća prsa narežite na kriške debljine 1-1,5 cm.
  3. U dubljem loncu otopite maslac i pirjajte poriluk, mrkvu, celer i sitno nasjeckani luk oko 10 min. Dodajte toliko pilećeg temeljca da prekrije povrće pa zagrijte do vrenja, bez poklopca.
  4. Zatim dodajte pileća prsa i poklopite. Kuhajte na srednje jakoj vatri oko 20 min ili dok se meso potpuno skuha.
  5. Izvadite piletinu i stavite je na tanjur te pokrijte folijom.
  6. U zdjelici pomiješajte vrhnje, škrob i žumanjak. Mješavinu dodajte u juhu i dolijte još temeljca. Neprekidno miješajte dok se juha zgusne.
  7. Vratite piletinu u juhu, začinite sa soli i paprom pa kuhajte još nekoliko minuta na laganoj vatri.
  8. Servirajte u duboke tanjure i posipajte peršinom.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.