gastro postao
Extra torta koja će extra oduševiti vaša nepca
Vrijeme pripreme: do 120 min
Broj porcija: 8
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 523
Tijesto
- 150 g margarin, soft (od biljnih ulja )
- 160 g šećer, kristal
- 1 kom jaje kokošje
- 425 g pšenično brašno, bijelo
- 0.50 dl mlijeko kravlje, punomasno
- 6 g prašak za pecivo
Krema
- 7 žlica pšenično brašno, bijelo
- 1 kom puding u prahu (različiti okusi)
- 2 žlica šećer, kristal
- 250 g margarin, soft (od biljnih ulja )
- 250 g šećer, u prahu
- 1 kom vanilin šećer
Priprema
- Umutiti 150 g masti, dodati 160 g šećera, 1 jaje, 400-450 g brašna, ½ dl mlijeka i ½ praška za pecivo.
- Tijesto podijeliti na 4 jednaka dijela i peći korice oblika pravokutnika ( mjera oko 30 cm X 20 cm) na poleđini prevrnutog pleha za pećnicu.Tijesto peći na 180 stupnjeva C dok ne dobije zlatnu boju.
- U 7 žlica brašna, puding od vanilije i šećer (koje treba prethodno dobro pomiješati) dodati mlijeko i skuhati kao puding. Ostaviti da se ohladi.
- Umutiti 250 g margarina sa 250 g šećera u prahu i vanilin šećerom.
- Smjese pomiješati kada se prva ohladi.