Recepti Jaja 17. travnja 2025.

Bloody Mary punjena jaja? Već vidimo da ćeš uživati!

Jaja
20 MIN
60 MIN
24
JEDNOSTAVNO
bloody mary punjena jaja
Bloody Mary punjena jaja
foto: Jonathan Melendez/Pinterest
Ako voliš klasiku s pomakom, ova Bloody Mary punjena jaja će ti postati novi favorit i oduševiti sve za uskrsnim stolom

Punjenja jaja već su dugo klasik na svečanim stolovima, ali ova Bloody Mary verzija donosi potpuno novo (začinjeno) iskustvo. Inspirirana je koktelom Bloody Mary, a kombinira hren, koncentrat rajčice, ljuti umak, sjemenke celera i limunov sok s kremastom bazom od žumanjaka i majoneze.

Za dodatnu aromu, u igru uskače začin Old Bay (sol s aromom celera, mljevena slatka paprika, senf u prahu, mljeveni lovor, papar, cimet, muškatni oraščić i mljeveni klinčić), a završni detalj daju kiseli krastavci i listići celera.

bloody mary koktel | Author: The Blond Cook/Pinterest Koktel Bloody Mary inspiracija je za ova pikantna punjena jaja foto: The Blond Cook/Pinterest

Savršeno za druženja

Ova punjena jaja idealna su za uskrsni brunch, vikend druženja i neobvezna okupljanja ili kao zanimljivo predjelo. Priprema je jednostavna, sastojci su lako dostupni, a svaki zalogaj donosi dozu neočekivanog. Ukratko, ako voliš klasična jela s neočekivanim okusima, ova verzija će ti se sigurno svidjeti.

Ne gasi ekran dok kuham

Bloody Mary punjena jaja
20 MIN
pripreme
60 MIN
kuhanja
24
porcija
JEDNOSTAVNO
Sastojci
  • Jaje 12 kom
  • Majoneza 0,25 šalica
  • Sok od limuna 0,50 kom
  • Hren 1 žlica
  • Koncentrat rajčice 1 žlica
  • Ljuti umak 2 žličica
  • Sjemenke celera 1 žličica
  • Sol
  • Svježe mljeveni crni papar
  • Old Bay mješavina začina (celer, sol, slatka paprika, crni papar, mljeveni lovor...) 2 žlica
  • Kiseli krastavci
  • Celer - listići
Postupak
  1. Za 12 jaja zagrij do vrenja otprilike 4 litre vode; po potrebi kuhaj u više tura. Pomoću žlice sa sitom ili hvataljki pažljivo spuštaj jaja, jedno po jedno, u kipuću vodu. Kad su sva jaja u loncu, poklopi, smanji vatru na srednje laganu i kuhaj 12 minuta.


  2. Nekoliko minuta prije nego što su jaja gotova pripremi ledenu kupku – napuni veliku zdjelu s oko 4 šalice leda i 6 šalica vode. Prebaci jaja u ledenu kupku i ostavi ih da se hlade oko 30 sekundi.


  3. Stražnjom stranom žlice lagano kucaj po ljusci svakog jaja kako bi napukla sa svih strana. Alternativno, možeš lagano valjati jaja po radnoj površini – samo pazi da ne puknu previše. Vrati napuknuta jaja u ledenu vodu još 5 minuta. Oguli ih pod blagim mlazom hladne vode. Pažljivo izvadi žumanjke i prebaci ih u srednju zdjelu.


  4. U zdjelu sa žumanjcima dodaj majonezu, limunov sok, hren, koncentrat rajčice, ljuti umak i sjemenke celera. Dobro izmiješaj dok ne dobiješ glatku smjesu. Začini po ukusu sa soli i paprom. Smjesu prebaci u slastičarsku vrećicu s velikim nastavkom (ili odreži mali kut obične plastične vrećice).


  5. Na mali tanjur stavi Old Bay mješavinu začina. Prerezanu stranu bjelanjaka pažljivo utisni u mješavinu začina.


  6. Poslaži bjelanjke na tanjur i napuni ih pripremljenim punjenjem. Na svaki dodaj krišku kiselog krastavca i listić celera.


Nutritivne vrijednosti

ENERGIJA

56 kcal

2 %

MASTI

4,00 g

5 %

KOLESTEROL

0,09 g

0 %

UH

1,00 g

0 %

PROTEINI

3,00 g

6 %

Ako ti ostane Bloody Mary punjenih jaja, u hermetički zatvorenoj posudi mogu se čuvati u hladnjaku do 3 dana.

Degustiraj i jaja na ove načine!

jaja, bjelanjak, žumanjak Možda vas zanima... Ostalo ti je žumanjaka? Evo kako ih iskoristiti... Špajza tornado omlet Možda vas zanima... Tornado omlet - nova dimenzija tvog doručka! Recepti nigella lawson turska poširana jaja Možda vas zanima... Nigella Lawson ima najbolji recept za turska poširana jaja Recepti Pržena jaja s mladim lukom Možda vas zanima... Jaja na oko s mladim lukom: brzi obrok u svako doba dana Recepti

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.