gastro postao
Nezaobilazna blagdanska gozba ili pak kao zdravi ručak za obiteljska okupljanja
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 365
Potrebno vam je
- 8 filet brancin
- 8 kom jakopska kapica
- šafran
- 20 g luk ,crveni
- 10 g maslac, slani
- 1 dl vino bijelo
- 2 dl vrhnje za kuhanje
- 1 l riblji temeljac
- sol
- šećer, kristal
- limunov sok
Priprema
- Filete brancina poširajte u ribljem temeljcu.
- Na maslacu popržite sitno kosani luk, zalijte bijelim vinom, dodajte vrhnje pustite da se umak zgusne. Na kraju dodajte limunov sok, posolite i malo pošećerite. Sve procijedite kroz sitno cjedilo.
- Jakobove kapice popržite na maslacu, dodajte malo ribljeg temeljca, umaka od bijelog vina i šafrana i sve prokuhajte.
Izvor "Uskrsna kuharica", Večernji list