Recepti 13. listopada 2014.

Brancin u umaku od šafrana

Brancin u umaku od šafrana
gastro postao gastro.24sata.hr
Nezaobilazna blagdanska gozba ili pak kao zdravi ručak za obiteljska okupljanja

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 365

Potrebno vam je

  • 8 filet brancin
  • 8 kom jakopska kapica
  • šafran
  • 20 g luk ,crveni
  • 10 g maslac, slani
  • 1 dl vino bijelo
  • 2 dl vrhnje za kuhanje
  • 1 l riblji temeljac
  • sol
  • šećer, kristal
  • limunov sok

Priprema

  1. Filete brancina poširajte u ribljem temeljcu.
  2. Na maslacu popržite sitno kosani luk, zalijte bijelim vinom, dodajte vrhnje pustite da se umak zgusne. Na kraju dodajte limunov sok, posolite i malo pošećerite. Sve procijedite kroz sitno cjedilo.
  3. Jakobove kapice popržite na maslacu, dodajte malo ribljeg temeljca, umaka od bijelog vina i šafrana i sve prokuhajte.

Izvor "Uskrsna kuharica", Večernji list

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.