Recepti 05. kolovoza 2018.

Breskve, plavi sir i slanina - doručak za gurmane

Stockfood
gastro postao gastro.24sata.hr
Kombinacija sočnih slatkastih breskvi, hrskave slanine i finog plavog sira stvorit će spoj okusa kojem ćete se poželjeti vratiti.

Želite li sebe ili svoje najdraže iznenaditi stvarno finim i raskošnim doručkom, kombinacija ovih sastojaka bit će idealan odabir. Ubacite sve u posudu, pa stvorite salatu, a zatim je poslužite uz hrskavi tost s tave.

 

Možda vas zanima... Trokutići s jogurtom - hrskavi doručak ili brza grickalica Kolumne

 

Iako pomalo neobičan, ovaj spoj namirnica u vašim će ustima stvoriti divan balans okusa i natjerati vas da ovakvu vrstu doručka ponovite opet iznova.

 

Možda vas zanima... Za doručak ili gablec: Brza salata od kvinoje Recepti

 

Osim za doručak, salatu pripremljenu na ovaj način možete poslužiti i kao snack na kakvoj proslavi ili pak kao laganu ljetnu večeru.

 

Engleski doručak Možda vas zanima... English breakfast: Doručak dostojan ručka Špajza

 

 | Author: Stockfood Stockfood

Potrebno vam je:

  • 2 breskve
  • 2 žličice limunovog soka
  • 2 žličice med 
  • 4 kriške tosta
  • 6 žlica maslinovog ulja
  • 5 kriški slanine
  • 100 g plavog sira Roqueforta ili gorgonzole
  • 2 šalica rukole
  • 1 šaka oraha
  • svježe mljeveni papar

Priprema:

  1. Urežite X na dno svake breskve, pa ih kratko kuhajte u većoj količini ključale vode dok se koža počne guliti na označenom mjestu, oko 1 minute.
  2. Pomoću šupljikave žlice prebacite ih u zdjelu ledene vode da se ohlade. 
  3. Zatim ogulite i narežite na kriške iznad male zdjelice da se sačuvaju sokovi. Dodajte im limunov sok i med.
  4. Kruh tostirajte na suhoj tavi, premažite s 2 žlice maslinovog ulja i malo posolite.
  5. Na istoj tavi pržite slaninu dok ne postane hrskava.
  6. Sir usitnite prstima, rukolu operite, ubacite orahe i slaninu, pa sve zajedno dodajte breskvama i pomiješajte.
  7. Dodajte maslinovo ulje, začinite soli i paprom, poslužite uz tost i uživajte u sasvim drugačijem doručku.

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.