gastro postao
Kombinacija sočnih slatkastih breskvi, hrskave slanine i finog plavog sira stvorit će spoj okusa kojem ćete se poželjeti vratiti.
Želite li sebe ili svoje najdraže iznenaditi stvarno finim i raskošnim doručkom, kombinacija ovih sastojaka bit će idealan odabir. Ubacite sve u posudu, pa stvorite salatu, a zatim je poslužite uz hrskavi tost s tave.
Iako pomalo neobičan, ovaj spoj namirnica u vašim će ustima stvoriti divan balans okusa i natjerati vas da ovakvu vrstu doručka ponovite opet iznova.
Osim za doručak, salatu pripremljenu na ovaj način možete poslužiti i kao snack na kakvoj proslavi ili pak kao laganu ljetnu večeru.
Potrebno vam je:
- 2 breskve
- 2 žličice limunovog soka
- 2 žličice med
- 4 kriške tosta
- 6 žlica maslinovog ulja
- 5 kriški slanine
- 100 g plavog sira Roqueforta ili gorgonzole
- 2 šalica rukole
- 1 šaka oraha
- svježe mljeveni papar
Priprema:
- Urežite X na dno svake breskve, pa ih kratko kuhajte u većoj količini ključale vode dok se koža počne guliti na označenom mjestu, oko 1 minute.
- Pomoću šupljikave žlice prebacite ih u zdjelu ledene vode da se ohlade.
- Zatim ogulite i narežite na kriške iznad male zdjelice da se sačuvaju sokovi. Dodajte im limunov sok i med.
- Kruh tostirajte na suhoj tavi, premažite s 2 žlice maslinovog ulja i malo posolite.
- Na istoj tavi pržite slaninu dok ne postane hrskava.
- Sir usitnite prstima, rukolu operite, ubacite orahe i slaninu, pa sve zajedno dodajte breskvama i pomiješajte.
- Dodajte maslinovo ulje, začinite soli i paprom, poslužite uz tost i uživajte u sasvim drugačijem doručku.
Dobar tek!