gastro postao
Iskoristite sezonu rajčica kako biste iskusili puni potencijal ovog damatinskog jela
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 2
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 184
Potrebno vam je
- 200 g škarpina
- 2 žlica ulje maslinovo
- 1 kom luk ,crveni
- 2 režanj češnjak
- 200 g rajčica, crvena
- 1 žlica vinski ocat
- sol
- svježe mljeveni papar
- peršin, list
- 1 dl vino bijelo
- 40 g kukuruzno brašno ili krupica
Priprema
- Na maslinovom ulju pirjati nasjeckani luk dok požuti, dodati usitnjeni češnjak, rajčice i ocat pa kratko prokuhati.
- Dodati škarpinu, zaliti bijelim vinom i posuti peršinom. Dodati vode da se prekrije riba, ponovno zagrijati do vrenja pa kuhati na umjerenoj vatri 20-ak minuta ili dok riba ne omekša.
- Palentu skuhati posebno uz dodatak žličice ulja i servirati sa brudetom.