Recepti 13. listopada 2014.

Brudet od škarpine s palentom

gastro postao gastro.24sata.hr
Iskoristite sezonu rajčica kako biste iskusili puni potencijal ovog damatinskog jela

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 2

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 184

Potrebno vam je

  • 200 g škarpina
  • 2 žlica ulje maslinovo
  • 1 kom luk ,crveni
  • 2 režanj češnjak
  • 200 g rajčica, crvena
  • 1 žlica vinski ocat
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • peršin, list
  • 1 dl vino bijelo
  • 40 g kukuruzno brašno ili krupica

Priprema

  1. Na maslinovom ulju pirjati nasjeckani luk dok požuti, dodati usitnjeni češnjak, rajčice i ocat pa kratko prokuhati.
  2. Dodati škarpinu, zaliti bijelim vinom i posuti peršinom. Dodati vode da se prekrije riba, ponovno zagrijati do vrenja pa kuhati na umjerenoj vatri 20-ak minuta ili dok riba ne omekša.
  3. Palentu skuhati posebno uz dodatak žličice ulja i servirati sa brudetom.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.