Recepti 03. listopada 2014.

Bruschette s umakom guacamole i kobasicama

gastro postao gastro.24sata.hr
Kombinacija hrskavo mekanih zalogajčića spremna je za posluživanje nakon što umak odstoji neko vrijeme u hladnjaku

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 8

Guacamole

  • 2 kom avokado (mesnati dio)
  • 1 kom luk ,crveni
  • 1 kom čili papričica
  • 2 žlica korijander
  • 1 žlica sok od limete
  • 1 mala žlica sol
  • svježe mljeveni papar
  • 1 kom rajčica, crvena

Ostalo

  • 1 kom francuski kruh
  • 4 kom kobasice (kranjske i sl.goved.+svinj.)

Priprema

  1. Prepolovite avokado i izvadite sjemenke. Izvadite meso iz avokada i stavite u posudu. Vilicom zgnječite avokado pa dodajte nasjeckan luk, korijandar, limetin sok, sol, papar i čili papričice. Prekrijte posudu u kojoj je guacamole plastičnom folijom i ostavite u hladnjaku.
  2. Ispržite nasjeckane ljute kobasice u tavi. Narežite kruh pa ga kratko zapecite na visokoj temperaturi u pećnici i istostirajte. Kad su kobasice i kruh gotovi, izvadite guacamole iz hladnjaka i umiješajte sitno nasjeckanu rajčicu. Premažite kruh guacamoleom i pospite komadima kobasice.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.