gastro postao
Kombinacija hrskavo mekanih zalogajčića spremna je za posluživanje nakon što umak odstoji neko vrijeme u hladnjaku
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 8
Guacamole
- 2 kom avokado (mesnati dio)
- 1 kom luk ,crveni
- 1 kom čili papričica
- 2 žlica korijander
- 1 žlica sok od limete
- 1 mala žlica sol
- svježe mljeveni papar
- 1 kom rajčica, crvena
Ostalo
- 1 kom francuski kruh
- 4 kom kobasice (kranjske i sl.goved.+svinj.)
Priprema
- Prepolovite avokado i izvadite sjemenke. Izvadite meso iz avokada i stavite u posudu. Vilicom zgnječite avokado pa dodajte nasjeckan luk, korijandar, limetin sok, sol, papar i čili papričice. Prekrijte posudu u kojoj je guacamole plastičnom folijom i ostavite u hladnjaku.
- Ispržite nasjeckane ljute kobasice u tavi. Narežite kruh pa ga kratko zapecite na visokoj temperaturi u pećnici i istostirajte. Kad su kobasice i kruh gotovi, izvadite guacamole iz hladnjaka i umiješajte sitno nasjeckanu rajčicu. Premažite kruh guacamoleom i pospite komadima kobasice.
Izvor Skuhatćute