gastro postao
Divan spoj sastojaka i začina na vaš će stol donijeti finu, krepku juhu stvorenu za hladne dane
Spoj mekog, dugo kuhanog goveđeg mesa, ječma i cijelog malog bogatstva povrća rezultirat će finim, krepkim varivom koje najbolje pristaje hladnim danima. Bacite se na pripremu pa dopustite da vas zagriju divni okusi ovog genijalnog jela na žlicu. Sjajna ideja jest sve sastojke nasjeckati sitno kako bi uživanje u juhi bilo još jednostavnije i bolje.
Potrebno vam je:
- 500 g govedine
- 3 mrkve
- 1 luk
- 4 režnja češnjaka
- 50 g celera
- 150 g ječma
- Timijan, peršin
- Sol, papar
- Crvena mljevena paprika
- Ulje
Priprema:
- Komad govedine nasjeckajte na komadiće pa ih pospite soli i paprom.
- U posudi zagrijte ulje i dodajte meso.
- Pecite dok meso ne poprimi boju sa svih strana, oko pet minuta sa svake strane.
- Izvadite iz posude na tanjur i prekrijte s folijom.
- Mrkvu, luk i celer nasjeckajte na sitno pa ih stavite na ulje na kojem se peklo meso.
- Pustite da se lagano pirja desetak minuta pa dodajte meso i ubacite temeljac tako da prekrije sve sastojke.
- Ubacite timijan.
- Kuhajte postepeno dodajući temeljac.
- Kada ste dodali svu tekućinu, pustite da se kuha barem sat vremena.
- Zadnjih pola sata ubacite ječam.
- Začinite soli, paprom i paprikom, a kada je gotovo ubacite i sitno sjeckani peršin.
Dobar tek!