gastro postao
Pita od krumpira ili skraćeno krumpiruša mnogima je jedno od omiljenih jela, a uz ovaj jednostavni recept zavoljet će je i oni koji nisu ljubitelji.
Ovu krumpirušu je jednostavno na praviti i neće ti oduzeti puno vremena jer se radi s gotovim korama. Potrebno ti je tek nekoliko sastojaka i nešto više od pola sata. Jedino što će ti oduzeti puno vremena kod pripreme je guljenje i rezanje krumpira.
Sastojci:
- 1000 g krumpira
- 100 g luka
- paket tijesta za savijače
- 50 ml suncokretova ulja
- sol
- papar
Priprema:
- Oguljeni krumpir narezati na kockice, a zatim mu dodati naribani luk, papar i sol pa sve izmiješati.
- List tijesta premazati uljem, na to staviti drugi list tijesta, a po tijestu rasporediti malo nadjeva od krumpira.
- Nadjev poškropiti s malo ulja i tijesto saviti u savijaču
- Isto to učiniti s preostalim tijestom i nadjevom.
- Savijače staviti u lim za pečenje koji je premazan uljem.
- Peći u pećnici zagrijanoj na 200°C oko 30 minuta.
- Kada se pita ispeče preliti je s 150 ml prokuhane posoljene vode. Vratiti u pećnicu i peći još 5 minuta.
- Izvaditi pitu, prekriti je krpom i ostaviti da odstoji.
Pitu možeš po želji premazati i kiselim vrhnjem pa vratiti u pećnicu i peći dok ne dobije finu zlatno-smeđu boju.