Recepti 27330 prikaza 25. listopada 2019.

Brz i jednostavan recept za krumpirušu

Getty Images
gastro postao gastro.24sata.hr
Pita od krumpira ili skraćeno krumpiruša mnogima je jedno od omiljenih jela, a uz ovaj jednostavni recept zavoljet će je i oni koji nisu ljubitelji.

Ovu krumpirušu je jednostavno na praviti i neće ti oduzeti puno vremena jer se radi s gotovim korama. Potrebno ti je tek nekoliko sastojaka i nešto više od pola sata. Jedino što će ti oduzeti puno vremena kod pripreme je guljenje i rezanje krumpira.

 

Možda vas zanima... Zapečeni krumpir s lukom i sirom za ručak iz snova Recepti

 

Sastojci:

  • 1000 g krumpira
  • 100 g luka
  • paket tijesta za savijače
  • 50 ml suncokretova ulja
  • sol
  • papar

 

Možda vas zanima... Krumpira nikad dosta: Ispeci ga s limunom i češnjakom Recepti

 

Priprema:

  1. Oguljeni krumpir narezati na kockice, a zatim mu dodati naribani luk, papar i sol pa sve izmiješati.
  2. List tijesta premazati uljem, na to staviti drugi list tijesta, a po tijestu rasporediti malo nadjeva od krumpira.
  3. Nadjev poškropiti s malo ulja i tijesto saviti u savijaču
  4. Isto to učiniti s preostalim tijestom i nadjevom.
  5. Savijače staviti u lim za pečenje koji je premazan uljem.
  6. Peći u pećnici zagrijanoj na 200°C oko 30 minuta.
  7. Kada se pita ispeče preliti je s 150 ml prokuhane posoljene vode. Vratiti u pećnicu i peći još 5 minuta. 
  8. Izvaditi pitu, prekriti je krpom i ostaviti da odstoji.

Pitu možeš po želji premazati i kiselim vrhnjem pa vratiti u pećnicu i peći dok ne dobije finu zlatno-smeđu boju. 

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.