Recepti 3196 prikaza 09. svibnja 2019.

Brza hrskava pita sa svježim sirom, fetom i špinatom

Getty Images
gastro postao gastro.24sata.hr
Grčkoj piti dodajte svježi sir, začinite je češnjakom i parmezanom, pa sve zajedno zapecite do savršenstva.

Hrskava pita sa sirom bit će idealan doručak, ručak i večera. Poslužiti je možete uz čašu jogurta ili jednostavno samu, toplu ili hladnu.

Navedenim sastojcima možete dodati i kockice šunke, kobasice ili slanine, dodati još sireva po želji, naprosto se igrati omiljenim kombinacijama. Pitu pospite krupnom soli ili pak se, za efektniji dojam, zaigrajte kombinacijom crnog i bijelog sezama.

Hrskava izvana, kremasta iznutra, ova pita osvojit će vas na nekoliko razina.

 

 | Author: Getty Images Getty Images

 

Potrebno vam je:

  • 300 g špinata
  • 400 g svježeg sira
  • 100 g feta sira
  • 2 jaja
  • 3 žlice ribanog parmezana
  • 2 režnja češnjaka
  • Kore za savijače
  • 4 žlice maslaca
  • Sol, papar

Postupak pripreme:

  1. Pripremite papir za pečenje te na njega stavite jednu koru za savijače. Premažite je otopljenim maslacem, na nju stavite drugu koru. Postupak ponovite s idućih pet kora. Kore slažite tako da se ne preklapaju već da rubovi stoje pomalo neuredno.
  2. U posudi pomiješajte svježi sir, feta sir, jaja, svježi špinat, ribani parmezan, sitno sjeckani ili protisnuti češnjak, sol i papar. Pripazite sa soli, feta sir već je sam po sebi dovoljno slan.
  3. Dobivenu smjesu stavite u sredinu kora, prebacite u okrugli kalup, a tijesto koje se čini višak, presavinite prema sredini pite. Premažite ostatkom maslaca, posolite krupnom soli ili sezamom i ubacite u pećnicu na 200 stupnjeva.
  4. Pecite dok tijesto ne poprimi boju, oko 15 do 20 minuta.

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.