Recepti 27. kolovoza 2020.

Brza hrskava pita sa svježim sirom, fetom i špinatom

Getty Images
gastro postao gastro.24sata.hr
Grčkoj piti dodaj svježi sir, začini je češnjakom i parmezanom, pa sve zajedno zapeci do savršenstva.

Hrskava pita sa sirom bit će idealan doručak, ručak i večera. Poslužiti je možeš uz čašu jogurta ili jednostavno samu, toplu ili hladnu.

Navedenim sastojcima možeš dodati i kockice šunke, kobasice ili slanine, dodati još sireva po želji, naprosto se igrati omiljenim kombinacijama. Pitu pospi krupnom soli ili pak se, za efektniji dojam, zaigraj kombinacijom crnog i bijelog sezama.

Hrskava izvana, kremasta iznutra, ova pita osvojit će te na nekoliko razina.

 

 | Author: Getty Images Getty Images

 

Potrebno ti je:

  • 300 g špinata
  • 400 g svježeg sira
  • 100 g feta sira
  • 2 jaja
  • 3 žlice ribanog parmezana
  • 2 režnja češnjaka
  • Kore za savijače
  • 4 žlice maslaca
  • Sol, papar

Postupak pripreme:

  1. Pripremi papir za pečenje te na njega stavi jednu koru za savijače. Premaži je otopljenim maslacem, na nju stavi drugu koru. Postupak ponovi s idućih pet kora. Kore slaži tako da se ne preklapaju već da rubovi stoje pomalo neuredno.
  2. U posudi pomiješaj svježi sir, feta sir, jaja, svježi špinat, ribani parmezan, sitno sjeckani ili protisnuti češnjak, sol i papar. Pripazi sa soli, feta sir već je sam po sebi dovoljno slan.
  3. Dobivenu smjesu stavi u sredinu kora, prebaci u okrugli kalup, a tijesto koje se čini višak, presavini prema sredini pite. Premaži ostatkom maslaca, posoli krupnom soli ili sezamom i ubaci u pećnicu na 200 stupnjeva.
  4. Peci dok tijesto ne poprimi boju, oko 15 do 20 minuta.

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.