Recepti Tjestenina 09. veljače 2025.

Što kuhati ovaj tjedan - recepti za 5 brzih i finih jela

Piletina
15 MIN
30 MIN
5
JEDNOSTAVNO
top 5 brzih jela
Top 5 brzih, finih i jednostavnih jela za novi radni tjedan
foto: Getty Images; Shutterstock; Stockfood; Thinkstock
Ako još ne znaš što ćeš kuhati u nadolazećem radnom tjednu, prouči naše ideje i pronađi recepte koji ti najviše odgovaraju

Užasavaš se još jednog napornog radnog tjedna punog obaveza i pitaš se - što kuhati? Mi znamo! Donosimo 5 odličnih recepata za jela koja se pripremaju brzo i jednostavna su, a garantiramo da će oduševiti i tebe i tvoje ukućane.

Kremasta tjestenina, aromatična piletina, zapečeni njoki, mesne okruglice ili sezonska krem juha od poriluka? Ti biraš! A smiješ odabrati i sve...

Ne zaboravi da "ručak od ostataka" te planiranje obroka unaprijed dodatno štedi vrijeme i pojednostavljuje tvoj tjedni jelovnik. 

zapečeni njoki | Author: Getty Images Kremasti zapečeni njoki s keljom i dvije vrste sira foto: Getty Images

Kremasti zapečeni njoki s keljom i dvije vrste sira

Ovim ćeš jelom nahraniti cijelu obitelj za relativno malo novca, bez puno truda i utrošenog vremena. Što je najbolje, uživat ćeš u rastezanju rastopljenog sira, mirisu limuna, teksturi kelja i boriti se za njoke koje su se zapekle i postale hrskave. Njoki, mljac!

Možda vas zanima... Slasna kombinacija njoka, kelja i dvije vrste sira Recepti

piletina u umaku | Author: Thinkstock Sočna piletina u aromatičnom umaku foto: Thinkstock

Sočna piletina u aromatičnom umaku

Za ručak će pravi hit biti i slasna piletina u umaku od limuna, češnjaka i maslaca. Ovu ćeš sočnu piletinu pripremiti za samo pola sata, a za to kratko vrijeme stigneš napraviti i prilog i brzinsku salatu.

Predlažemo da zabatke pripremljene na ovaj način poslužiš uz rižu, ali imaj na umu da će se dobro složiti i s pečenim krumpirom i širokim rezancima. I još jedna super stvar - ovo jelo možeš skuhati i dan ranije pa samo podgrijati...

Ne gasi ekran dok kuham

Piletina u umaku od limuna, češnjaka i maslaca
15 MIN
pripreme
30 MIN
kuhanja
5
porcija
JEDNOSTAVNO
Sastojci
  • Pileći zabatak 5 kom
  • Papar 0,50 žličica
  • Sol 1 žličica
  • Maslac 50 g
  • Pileći temeljac 100 ml
  • Češnjak 2 režanj
  • Sok od limuna 1 kom
Postupak
  1. Zagrij pećnicu na 180 stupnjeva. 


  2. Piletinu posoli i popapri i peci na papiru za pečenje pola sata. Posljednjih 5 minuta pojačaj temperaturu na 200 stupnjeva kako bi korica postala hrskava.


  3. U tavici rastopi maslac i nekoliko minuta miješaj, sve dok ne poprimi smećkastu boju. Ulij temeljac, dodaj nasjeckani češnjak i sok jednog limuna. Po želji ubaci i nekoliko kriški limuna.


  4. Ubaci piletinu i pusti da krčka nekoliko minuta.


piletina u umaku od limuna, češnjaka i maslaca Možda vas zanima... Prefina piletina u umaku od limuna, češnjaka i maslaca Recepti

tjestenina s gljivama | Author: Shutterstock Kremasta tjestenina s gljivama foto: Shutterstock

Kremasta tjestenina s gljivama

U ona jednostavnija, a uvijek fina jela zasigurno ulazi i kremasta tjestenina na bazi vrhnja i omiljenih gljiva. Šampinjone možeš zamijeniti nekom drugom vrstom gljiva po želji, a želiš li pripremiti vegetarijansku verziju, iz sastojaka samo izbaci pancetu ili slaninu. 

Tjestenina šampinjoni Možda vas zanima... RECEPT DANA Kremasta tjestenina s gljivama Recepti
mesne okruglice | Author: Stockfood Mesne okruglice u umaku od senfa foto: Stockfood

Mesne okruglice u umaku od senfa

Za samo pola sata napravi mesne okruglice u kremastom umaku i prilog po želji! Okruglice od junetine posluži odmah, uz tjesteninu ili pire krumpir, ili ih premjesti u plastične vrećice sa zatvaračem i zamrzni. 

mesne okruglice u umaku od senfa Možda vas zanima... RECEPT DANA Slasne mesne okruglice u umaku od senfa Recepti

krem juha | Author: Shutterstock Krem juha od poriluka i krumpira foto: Shutterstock

Krem juha od poriluka i krumpira

Krem juha od poriluka i krumpira brzo se priprema, jednostavna je i ukusna! Možeš ju pripremiti i unaprijed te ju zamrznuti, bez vrhnja, do tri mjeseca. Za pripremu ćeš trebati izdvojiti 25 minuta, a juha se kuha 40 minuta. 

Možda vas zanima... Slasna krem juha od poriluka i krumpira popravlja dan Recepti

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.