Recepti 18. veljače 2024.

5 brzih i finih jela - odlične ideje što kuhati idući tjedan

top 5 brzih jela
Top 5 brzih, finih i jednostavnih jela za novi radni tjedan foto: Getty Images; Shutterstock; Stockfood; Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Ako još ne znaš što ćeš kuhati u nadolazećem radnom tjednu, prouči naše ideje i pronađi recepte koji ti najviše odgovaraju

Užasavaš se još jednog napornog radnog tjedna punog obaveza i pitaš se - što kuhati? Mi znamo! Donosimo 5 odličnih recepata za jela koja se pripremaju brzo i jednostavna su, a garantiramo da će oduševiti i tebe i tvoje ukućane.

Kremasta tjestenina, aromatična piletina, zapečeni njoki, mesne okruglice ili sezonska krem juha od poriluka? Ti biraš! A smiješ odabrati i sve...

Ne zaboravi da "ručak od ostataka" te planiranje obroka unaprijed dodatno štedi vrijeme i pojednostavljuje tvoj tjedni jelovnik. 

zapečeni njoki | Author: Getty Images Kremasti zapečeni njoki s keljom i dvije vrste sira foto: Getty Images

Kremasti zapečeni njoki s keljom i dvije vrste sira

Ovim ćeš jelom nahraniti cijelu obitelj za relativno malo novca, bez puno truda i utrošenog vremena. Što je najbolje, uživat ćeš u rastezanju rastopljenog sira, mirisu limuna, teksturi kelja i boriti se za njoke koje su se zapekle i postale hrskave. Njoki, mljac!

 

Možda vas zanima... Slasna kombinacija njoka, kelja i dvije vrste sira Recepti

 

piletina u umaku | Author: Thinkstock Sočna piletina u aromatičnom umaku foto: Thinkstock

Sočna piletina u aromatičnom umaku

Za ručak će pravi hit biti i slasna piletina u umaku od limuna, češnjaka i maslaca. Ovu ćeš sočnu piletinu pripremiti za samo pola sata, a za to kratko vrijeme stigneš napraviti i prilog i brzinsku salatu.

Predlažemo da zabatke pripremljene na ovaj način poslužiš uz rižu, ali imaj na umu da će se dobro složiti i s pečenim krumpirom i širokim rezancima. 

I još jedna super stvar - ovo jelo možeš skuhati i dan ranije pa samo podgrijati...

 

piletina u umaku od limuna, češnjaka i maslaca Možda vas zanima... Slasna piletina u umaku od limuna, češnjaka i maslaca Recepti

 

tjestenina s gljivama | Author: Shutterstock Kremasta tjestenina s gljivama foto: Shutterstock

Kremasta tjestenina s gljivama

U ona jednostavnija, a uvijek fina jela zasigurno ulazi i kremasta tjestenina na bazi vrhnja i omiljenih gljiva. Šampinjone možeš zamijeniti nekom drugom vrstom gljiva po želji, a želiš li pripremiti vegetarijansku verziju, iz sastojaka samo izbaci pancetu ili slaninu. 

 

Tjestenina šampinjoni Možda vas zanima... Kremasta tjestenina s gljivama - klasik za svaki dan Recepti
 

 

mesne okruglice | Author: Stockfood Mesne okruglice u umaku od senfa foto: Stockfood

Mesne okruglice u umaku od senfa

Za samo pola sata napravi mesne okruglice u kremastom umaku i prilog po želji! Okruglice od junetine posluži odmah, uz tjesteninu ili pire krumpir, ili ih premjesti u plastične vrećice sa zatvaračem i zamrzni. 

 

mesne okruglice u umaku od senfa Možda vas zanima... Slasne mesne okruglice u umaku od senfa Recepti

 

krem juha | Author: Shutterstock Krem juha od poriluka i krumpira foto: Shutterstock

Krem juha od poriluka i krumpira

Krem juha od poriluka i krumpira brzo se priprema, jednostavna je i ukusna! Možeš ju pripremiti i unaprijed te ju zamrznuti, bez vrhnja, do tri mjeseca. Za pripremu ćeš trebati izdvojiti 25 minuta, a juha se kuha 40 minuta. 

 

Možda vas zanima... Slasna krem juha od poriluka i krumpira popravlja dan Recepti

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.