Recepti 13. listopada 2014.

Bulgur s povrćem

Bulgur s povrćem
gastro postao gastro.24sata.hr
Bulgur je kuhana i prerađena pšenica koja je zbog čestog korištenja postala simbolom blistoistočnih kuhinja

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 430

Potrebno vam je

  • 350 g bulgur pšenica
  • 3.50 šalica voda
  • 2 žlica ulje maslinovo
  • 3 žlica limunov sok
  • 1 mala žlica sol
  • 0.50 mala žlica svježe mljeveni papar
  • 2 kom poriluk (cijeli)
  • 2 režanj češnjak
  • 12 kom šparoge, divlje
  • 1 šalica grašak zeleni (smrznuti)
  • 0.25 šalica menta

Priprema

  1. U velikoj vatrostalnoj posudi pomiješamo bulgur i kipuću vodu. Ostavimo tako dok bulgur ne omekša, otprilike 30 minuta. Nakon 15 minuta promiješamo. Stavimo bulgur u cjedilo da ocijedimo svu preostalu tekućinu.
  2. U velikoj posudi pomiješamo žlicu ulja, limunov sok, sol i papar. Dodamo ocijeđeni bulgur i promiješamo vilicom.
  3. U tavi na umjerenoj vatri zagrijemo preostalu žličicu ulja. Dodamo poriluk i češnjak te pirjamo dok poriluk ne omekša, oko pet minuta. Premjestimo u posudu u kojoj je šećer.
  4. U posudi za kuhanje na pari, koju smo postavili na lonac kipuće vode, kuhamo šparoge dok ne omekšaju, oko četiri minute. U posljednjih 30 sekundi kuhanja dodamo grašak.
  5. Dodamo povrće i metvicu u posudu u kojoj se nalazi bulgur i promiješamo. Poslužimo na sobnoj temperaturi ili ohlađeno.

Izvor 'Kuhinje svijeta - Turska kuharica'

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.