gastro postao
U sredinu svake tortilje stavite zgnječeni grah, a prema želji možete ga posuti tvrdim ribanim sirom ili mješavinom sira i vrhnja
Vrijeme pripreme: do 90 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 495
Grah
- 250 g grah, šareni
- 2 kom luk ,crveni
- 3 režanj češnjak
- 2 list lovorov list
- 1.50 žlica ulje suncokretovo
- sol
- svježe mljeveni papar
Šalša
- 450 g rajčica, crvena
- 1 kom čili papričica, zelena
- limete, korica
- šećer, smeđi (djelomično rafin.)
- 3 žlica korijander
- 8 kom tortilja, kukuruzna
Priprema
- Namočite grah u vodi barem 8 sati pa ga ocijedite. Stavite ga u lonac s vodom, lukom narezanim na četvrtine, češnjakom i lovorovim listom. Kuhajte 10 minuta, smanjite vatru, djelomično poklopite i kuhajte još 45 minuta.
- U zdjeli promiješajte rajčice, čili, naribanu koru limete, šećer i korijandar. Pokrijte i ostavite na sobnoj temepraturi.
- Kad je grah skuhan, izvadite 150 ml vode u kojoj se kuhao. Izvadite luk i lovorov list. Zatim zagrijte ulje u tavi, propirjajte luk i češnjak. Dodajte skuhane cijele češnjake i nekoliko žlica graha te dio tekućine u kojoj se kuhao.
- Vilicom zgnječite grah i češnjak. Nastavite pomalo dodavati ostatak graha. Posolite i popaprite. Zagrijte tortilje u pećnici i nadjenite ih.
Izvor Skuhatćute