gastro postao
Svježi plodovi mora jednostavno pripremljeni uz Tatjanu Pastuović Klaić
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 582
Potrebno vam je
- 2500 g miješane školjke
- 300 g kozica velika
- ulje maslinovo
- 8 režanj češnjak
- 1 vezica peršin, list
- 1 čaša vino, bijelo stolno (12 vol % alkoh.)
- krušne mrvice
- papar
Priprema
- U veću posudu uliti maslinovo ulje, dodati nasjeckani češnjak i na umjerenoj vatri kratko ga popržiti, tek da zamiriše.
- Dodati kunjke i brbavice pa kratko pirjati a zatim dodati preostale školjke i kozice pa i njih pirjati par minuta, da školjke puste more. Povremeno protresti posudu.
- Dodati vino i krušne mrvice (količinu po želji, ovisno koliko mora će pustiti školjke i koliko gust toć želite).
- Poklopiti i povremeno protresti posudu. Kada se školjke otvore malo popapriti i posuti sitno sjeckanim peršinovim listom.