Recepti 13. listopada 2014.

Buzara od školjki i kozica

Buzara od školjki i kozica
gastro postao gastro.24sata.hr
Svježi plodovi mora jednostavno pripremljeni uz Tatjanu Pastuović Klaić

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 582

Potrebno vam je

  • 2500 g miješane školjke
  • 300 g kozica velika
  • ulje maslinovo
  • 8 režanj češnjak
  • 1 vezica peršin, list
  • 1 čaša vino, bijelo stolno (12 vol % alkoh.)
  • krušne mrvice
  • papar

Priprema

  1. U veću posudu uliti maslinovo ulje, dodati nasjeckani češnjak i na umjerenoj vatri kratko ga popržiti, tek da zamiriše.
  2. Dodati kunjke i brbavice pa kratko pirjati a zatim dodati preostale školjke i kozice pa i njih pirjati par minuta, da školjke puste more. Povremeno protresti posudu.
  3. Dodati vino i krušne mrvice (količinu po želji, ovisno koliko mora će pustiti školjke i koliko gust toć želite).
  4. Poklopiti i povremeno protresti posudu. Kada se školjke otvore malo popapriti i posuti sitno sjeckanim peršinovim listom.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.